Ivana Trumpová chce byť americkou veľvyslankyňou v Prahe

TA3 ČTK
13.11.2016 21:04

Bývalá manželka novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana chce poslúžiť vlasti a chce sa stať americkou veľvyslankyňou v Českej republike. Uviedol to The New York Post s tým, že milardárova prvá manželka o tom Trumpa sama oboznámila.

Ivana Trumpová chce byť americkou veľvyslankyňou v Prahe
SITA/AP

Známa je aj vďaka svojim knihám

"Bola by to skvelá voľba!" uviedol v reakcii hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček na Twitteri. Trump do funkcie nastúpi v januári budúceho roka.

"Navrhnem, aby som sa stala veľvyslankyňou v Českej republike," citoval 67-ročnú Ivanu Trumpovú The New York Post. "Pochádzam odtiaľ, čeština je moja materinská reč a každý ma pozná. Som dosť známa aj vo svete, nielen v Amerike. Napísala som tri knihy, ktoré preložili v 40 krajínách do 25 jazykov. Som známa ako Ivana, naozaj sa nepotrebujem volať Trumpová," dodala. Taktiež povedala, že Trumpovej súčasnej manželke Melanii nezávidí rolu prvej dámy.

Bola Trumpova prvá manželka

Rodáčka z českého Zlína Ivana Trumpová, za slobodna Zelníčková, sa za Trumpa vydala v roku 1977. Vtedy to bolo pre ňu jej druhé manželstvo, pre magnáta prvé. Rozviedli sa v roku 1992 a o rok neskôr si Trump vzal za manželku Marlu Maplesovou, s ktorou sa po šiestich rokoch taktiež rozviedol. Jeho súčasná žena a budúca prvá dáma USA Melania je pôvodom zo Slovinska.

Ivana Trumpová sa vydala štyrikrát, naposledy za talianskeho modela. S Trumpom má tri deti - Donalda, Ivanku a Erica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok