Simpsonovci pred rokmi predpovedali Trumpov úspech vo voľbách

TA3
12.11.2016 10:03

Hoci prieskumy verejnej mienky sa mýlili, budúcnosť nie je úplne nepredvídateľná. Triumf Donalda Trumpa totiž pred rokmi presne predpovedal kultový seriál Simpsonovci. Jedna zo scén sa dokonca odohrala takmer na vlas presne.

Simpsonovci pred rokmi predpovedali Trumpov úspech vo voľbách
Simpsons/Fox

Najabsurdnejší vtip

Simpsonovci sú kultovým seriálom a už roky ironicky glosujú udalosti v Spojených štátoch. Epizóda z roku 2000 sa však tvorcom vydarila skutočne mimoriadne.

Homerova dcéra Lisa to na rozdiel od svojho lenivého brata Barta dotiahne naozaj ďaleko. Ako dospelá žena sa stane prezidentkou USA. V najmocnejšom úrade sa však cíti takmer bezmocne. Zistí totiž, akú spúšť po sebe nechal jej predchodca – realitný magnát Donald Trump.

simpsonovci-lisa-v-soku2_0a000002-a64a-37b5.png

Tvorca kultového seriálu Matt Groening po rokoch prezradil, prečo vložili do príbehu práve jeho. "V roku 2000 sme predpovedali, že by mohol byť prezidentom. Samozrejme to však bol ten najabsurdnejší vtip, ktorý sme vtedy mohli vymyslieť a jeho meno sme použili ako absurdnú náhradu. A to stále platí," vysvetľoval.

Sám Groening nie je veľkým fanúšikom novozvoleného prezidenta. "Voľba pána Trumpa je tak hrozná ako len môže byť, ale komici hovoria, že to bude skvelé pre komédiu," povedal.

Amerika, môžeš byť mojou exmanželkou

Ako pre Hollywood Reporter priznal ďalší z tvorcov epizódy Dan Greaney, Trump bol ich voľbou, pretože potrebovali skomplikovať Lise prezidentovanie. Zároveň chceli zdôrazniť, že situácia v príbehu je naozaj zlá.

Príbeh naznačil, že po Trumpovi nastala rozpočtová kríza a Lisa napriek svojej šikovnosti nevie, čo v tejto situácii robiť.

Trump sa dostal do najdlhšie vysielaného animovaného seriálu viackrát. V jednej zo scén máva svojim fanúšikom počas jazdy eskalátorom. Táto scéna sa zopakovala aj v realite takmer na vlas presne. Jediný rozdiel je v tom, že na pohyblivých schodoch s ním v skutočnosti nešiel Homer, ale magnátova žena Melania.

simpsonovci-eskalator_0a000002-a700-c4e6.jpg

Tvorcovia sa trafili aj do estetiky Trumpovej kampane. Vytvorili podobné logo v podobných farbách, len slogan je iný. Namiesto „Make America great again!“ (Spravme Ameriku znovu veľkou) v seriálovom svete burcuje heslom: „America, you can be my ex-wife!“ (Amerika, môžeš byť mojou exmanželkou).

Groening nepatrí medzi celebrity, ktoré sa vyhrážali odchodom z krajiny, ak bude Trump prezidentom. "Ak Trump vyhrá, bude nasledovať odchod ľudí. Ja ale neodídem, pretože si v skutočnosti myslím, že to bude v celej svojej hrôze úžasné," komentoval pre britský Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok