Trump sa stretol s Obamom. Vyhlásil, že sa teší na jeho rady

TA3 TASR
10.11.2016 19:37

Novozvolený americký prezident Donald Trump sa teší z toho, ako bude v budúcnosti profitovať z rád odchádzajúcej hlavy štátu Baracka Obamu. Vyhlásil to po schôdzke s Obamom v Bielom dome.

Stretnutie považuje za česť

Podľa Trumpa sa očakávalo, že stretnutie v Oválnej pracovni bude krátke, ale napokon trvalo takmer 90 minút. Netajil sa tým, že mohlo trvať aj dlhšie. Stretnutie s Obamom označil za "veľkú česť" a poznamenal, že predtým sa zoči-voči nikdy nestretli.

Trump dodal, že Obama mu vysvetlil aj "niektoré z ťažkostí", ale aj "niektoré z naozaj veľkých vecí, ktoré sa dosiahli". Odchádzajúci prezident uviedol, že so svojím nástupcom viedli "vynikajúci" a "rozsiahly" rozhovor. Ako poznamenal, potešilo ho, že Trump chce spolupracovať s jeho tímom na záležitostiach, ktorým momentálne USA čelia. Podľa Obamu je teraz dôležité, aby všetci "spojili sily".

Návšteva niekdajších nepriateľov

Išlo o historické stretnutie medzi oboma mužmi, ktorí boli dlhé roky "urputnými nepriateľmi", konštatovala televízia CNN. Išlo taktiež o prvú Trumpovu návštevu vo Washingtone od svojho zvolenia. Donald Trump má v programe aj schôdzku s predsedom Snemovne reprezentantov Paulom Ryanom a lídrom republikánskej väčšiny v Senáte Mitchom McConnellom.

Trump pricestoval do Washingtonu so svojím novozvoleným viceprezidentom Mikeom Penceom, ktorý má v programe schôdzku s odchádzajúcim viceprezidentom Joeom Bidenom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok