Streľba v americkom nákupnom centre má päť obetí, páchateľ uniká

TASR TA3
24.9.2016 07:34

Podľa najnovších informácií sú obeťami streľby v nákupnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington štyri ženy a jeden muž, ktorý zraneniam podľahol v nemocnici. Informoval o tom hovorca washingtonskej polície Mark Francis.

Podľa svedkov vošiel ozbrojený muž hispánskeho pôvodu do obchodného centra Cascade Mall krátko po 19:00 miestneho času a začal v jednej z veľkých predajní strieľať z pušky. Útok vyvolal paniku, ľudia utekali po chodbách a zatvárali sa v okolitých obchodoch.

Než dorazila polícia, páchateľ utiekol. Motív konanie páchateľa nie je zatiaľ jasný. Na mieste zostal aj jeden zranený muž, ktorý neskôr zomrel. "Aktívne pátrame po podozrivom a stopách," povedal hovorca washingtonskej polície Mark Francis.

Na mieste zasahovali záchranári a polícia, ktorá obchodné centrum aj okolie vypratala a uzavrela. Stredisko prehľadávalo niekoľko hodín 11 tímov detektívov a dve skupiny so psami. Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie pomáhajú úradom v pátraní po páchateľovi, na pátranie boli vyčlenené desiatky policajtov. Kancelária FBI v Seattli oznámila, že "nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali ďalšie plánované útoky". Burlington leží zhruba 100 kilometrov severne od Seattlu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok