Merkelová sa zhodla s poľskou premiérkou v otázke Brexitu

TA3 TASR
22.6.2016 23:41

Európska únia sa musí naďalej rozvíjať, bez ohľadu na to, ako sa skončí britské referendum. Vyhlásila to poľská premiérka Beata Szydlová po stretnutí s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Okrem Brexitu sa političky venovali aj ďalším témam.

Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová apelovala dnes na britských občanov, aby vo štvrtkovom referende hlasovali proti odchodu ich krajiny z Európskej únie. "Želám si, aby Veľká Británia, prirodzene, zostala v Európskej únii," citovala Merkelovej slová pri dnešnom stretnutí s poľskou premiérkou Beatou Szydlovou v Berlíne tlačová agentúra DPA. "Je to však rozhodnutie občianok a občanov Veľkej Británie," zdôraznila.

Predsedníčka poľskej vlády uviedla, že vo Varšave pevne veria v zachovanie súčasného stavu, teda, že Briti budú chcieť zostať v únii. Aj Beata Szydlová však zdôraznila, že ide o ich suverénne rozhodnutie. Na margo dôsledkov prípadného brexitu poľská premiérka poznamenala, že Európska únia bez Británie by bola úniou, ktorá by musela svoje fungovanie trochu "prekopať", o čom by bolo potrebné viesť diskusie, vyplynulo z jej slov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok