Košice si doma poradili so Skalicou

SITA, TA3
4.10.2011 21:20

HC Košice - HK 36 Skalica 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Prvú príležitosť v zápase mal košický kapitán Bartoš, ale do vedenia mohla isť Skalica, keď po Pálffyho prihrávke Školiaka vychytal Hylák. Nasledovali možnosti Vorela, ktorý puk do bránky nepretlačil, neujal sa Bartošov bekhend a následnú strelu Bartoša Tomek vyrazil. V 9. min sa Jenčík spoza bránky natlačil pred skalického brankára a prestrelil ho - 1:0. Len 18 sekúnd potrebovali hostia na využitie presilovky. Po ideálnej prihrávke Školiaka vyrovnal Hruška. Pre Hylákom sa potom ocitol Lušňák, 20 sekúnd pred koncom druhej tretiny potiahol akciu Dravecký, Piatakov pokus Tomek vyrazil a Dravecký namieril presne - 2:1.

V úvode druhej tretiny mieril tesne nad hornú žŕdku Vorel, krátko na to už Košičania viedli rozdielom dvoch gólov, keď po peknej prihrávke Grmana pohotovo a presne zakončil Piatak. V 28. min sa Pálffy dostal do nájazdu, ale Hylák ho vychytal. V presilovke to potom dvakrát skúšal Novák, aby sa na opačnej strane dostal v oslabení do sľubnej príležitosti Kutálek, ale brankár Košíc bol pohotový. V 38. min vysunul Fabuš Bartoša a ten nedal Tomekovi šancu. Ešte pred druhou prestávkou trafil perfektne Chovan a Košice viedli 5:1.

V tretej tretine v pohode hrajúci Košičania bez problémov kontrolovali vývoj stretnutia. V 49. min svoje vedenie ešte zvýšili, Novák sa oprel do strely a Tomek nestihol zareagovať. Na stave 6:1 sa už do konca zápasu nič nezmenilo.

 

HC Košice - HK 36 Skalica 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Góly: 9. Jenčík (E. Piatak, Dravecký), 20. Dravecký (E. Piatak, Jenčík), 23. E. Piatak (M. Grman), 38. P. Bartoš (P. Fabuš, Michal Novák), 39. Matúš Chovan (Pašek, Grman), 49. Michal Novák (P. Fabuš) - 11. J. Hruška (R. Školiak, Šmach) 
Vylúčení: 2:4 , presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Korba, Smrek, 5488 divákov 

Košice: Hylák - Michal Novák, Deyl, J. Tabaček, Homer, M. Grman, Šeda, M. Biro - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Pašek, Vorel, M. Miklík - Jenčík, E. Piatak, Dravecký - Matúš Chovan, Mlynarovič, Marcel Haščák 

Skalica: Tomek - Vyrubalík, Šmach, Kloz, I. Jankovič, Gula, Bučka, Jaborník, Magušin - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Lušňák, T. Mikúš, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, Šátek - Klejna, Jurík, R. Konečný

 

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Hráčov som po zápase pochválil, zdvihla sa formácia Piatak, Jenčík, Dravecký. Tým, že máme obrovskú istotu v brankárovi Hylákovi, hráme uvoľnene. Sme radi, že sme získali ďalšie body pred zápasmi vonku."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Musia byť aj takéto zápasy. My si musíme zobrať z tohto len tie pozitívne veci, ktoré tam boli. Víťazstvo domácich je zaslúžené, mali to pod kontrolou. My sa máme v čom zlepšovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok