Fico: Štát v ktorom nefunguje daňový systém je v rozklade

TA3, TASR
20.2.2012 10:19

V rámci predvolebného výjazdu strany Smer – SD na východnom Slovensku vyhlásil dnes predseda strany Róbert Fico pred novinármi v Košiciach, že vzhľadom na katastrofu, ktorá sa na politickej scéne deje napravo od stredu, vytvára sa obraz nebezpečenstva, že by Smer- SD mohol vyhrať voľby nadpolovičnou väčšinou.

Fico: Štát v ktorom nefunguje daňový systém je v rozklade
SITA

„Ak spomedzi 26 subjektov dostane najväčšiu dôveru Smer – SD je to demokratické a férové. Preto strašenie, že vyhráme so svojim sociálnom programom je nedemokratické,“ povedal Fico.

Poznamenal, že nadpolovičnou väčšinou môže Smer –SD uspieť len ak sa stretne niekoľko okolností – nízka účasť a neúspech malých strán. „Aj keby sme mali nadpolovičnú väčšinu, budeme sa uchádzať o koalíciu,“ dodal.      Kritizoval tiež, že majiteľ agentúry MVK vyhlasuje, že Smer – SD jasne zostaví jednofarebnú vládu. „Chce tak domotivovať ľavicového voliča. Preto protestujeme proti každému zneužívaniu mediálneho priestoru,“ doplnil Fico.

K nefunkčnému daňovému systému Fico povedal, že odvolaním šéfa daňového riaditeľstva minister financií potvrdil, že systém je nefunkčný. „Mikloš zlyhal a nemôže sa zbaviť zodpovednosti tým, že sa zbaví nízkeho úradníka. Mikloš si zaslúži aby mu odobrané poverenie riadiť rezort za škody, ktoré napáchal,“ zopakoval Fico.

Dodal, že Smer – SD bude trvať na zvolaní schôdze NR SR a chce spojiť túto požiadavku s programom schôdze, ktorá by mala byť v súvislosti s opätovným prerokovaním zákona, ktorý do parlamentu vrátil prezident. „Štát, ktorý nemá dokonalý systém toku daní je v rozvrate,“ prízvukoval.

Záznam tlačovej besedy Smeru-SD:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok