Fica si zrejme nechajú v nemocnici aj počas víkendu

TA3 TASR
15.4.2016 11:14

Robert Fico, ktorého vo štvrtok hospitalizovali v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb pre podozrenie na infarkt, zrejme zostane v nemocnici aj cez víkend. Je "na pozorovaní", čo chcú lekári upresniť v najbližších dňoch.

Na ďalšom pozorovaní

Premiér Fico mal počas ranného behu na bratislavskej hrádzi zdravotné problémy a spolu s manželkou Svetlanou išiel na vyšetrenie k srdciarom. Podozrenie na infarkt sa "nepotvrdilo ani nevyvrátilo," podľa Denníka N mu však na koronárografickom vyšetrení zistili problém s upchatou cievou. Správna liečba by mala dosiahnuť, že premiérov stav bude opäť dobrý.

Fico zostáva "na ďalšom pozorovaní" v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, informovala hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Bližšie informácie o premiérovom zdravotnom stave ústav neposkytuje, keďže si to Ficova rodina neželá. Fico mal v minulosti niekoľko zdravotných problémov. V roku 2006 sa objavili informácie, že šéf Smeru trpí vysokým krvným tlakom a občas mu býva zle.

22_0a000002-159c-78d1.jpg

Nesvedčil na súde, zrušil návštevu

Fico sa posledné týždne neukazoval na verejnosti tak často, ako obvykle. Mal svedčiť na súde, ale ospravedlnil sa pre chorobu. Na tlačovej besede predstavil programové vyhlásenie vlády, ale novinári nemohli klásť otázky. Pre aktuálne zdravotné problémy musel zrušiť tradičnú oficiálnu návštevu Českej republiky.

Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné. Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Zvykom však býva, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno posunie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok