Holandský turista prežil v Nepále útok tigra, zachránil ho Krišna

TASR
15.2.2016 09:49

Holandský turista prežil cez víkend útok tigra v džungli na juhozápade Nepálu tak, že sa vyšplhal na strom. Muž vyhlásil, že je šťastný, že je nažive, a po návrate domov bude môcť blízkym rozprávať dramatický príbeh.

Holandský turista prežil v Nepále útok tigra, zachránil ho Krišna
TASR/AP

Počuli rev a vrčanie

Gerard Van Laar, ktorý od minulého mesiaca cestoval po Nepále, uviedol, že tiger naňho zaútočil, keď bol v sobotu 13. februára spolu so svojím nepálskym sprievodcom na túre v Národnom parku Bardia. "Mám mimoriadne šťastie, že žijem. Bol by som mŕtvy, keby nebolo Krišnu (sprievodcu)," uviedol Laar pre tlačovú agentúru AP do telefónu z rovnomenného okresu Bardia, približne 400 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Káthmandu.

"Zrazu som počul rev a vrčanie a tiger sa rútil priamo na nás," povedal Holanďan. Laar dokázal uniknúť tak, že sa vyšplhal na strom, ale šelma zaútočila na jeho sprievodcu, keď bežal preč, aby pritiahol jej pozornosť. Krišna utrpel mierne zranenia.

Myslel, že neprežije

Tiger sa vrátil a krúžil okolo stromu, pričom Laar sa vo výške asi šesť metrov nad zemou snažil byť čo najtichšie. Približne o dve hodiny sa sprievodca vrátil s pomocou - muži kričali a použili palice na odohnanie tigra. Sprievodcu na jeden deň hospitalizovali, ale Laar nemal žiadne poranenia.

Samostatne pracujúci, 33-ročný inžinier z holandského mesta Dedemsvaart uviedol, že kým nevyliezol na strom, myslel si, že zviera ho zabije. Bardia na juhozápade Nepálu je štátom chránený les, kde žije okolo 70 tigrov. Je populárna a ročne ju navštívia tisíce turistov, ale útoky tigrov sú zriedkavé.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok