Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou

SITA
13.11.2015 16:46

"Robím takmer všetko, čo v minulosti, akurát pomalšie a občas na mňa padá nevoľnosť," povedal 62-ročný dvojnásobný majster sveta.

Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou
ČTK/Havelka Zdeněk

Legendárny slovenský bývalý hokejista Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou. "Keď mi ju pred dvoma rokmi diagnostikovali, bol to pre mňa obrovský šok. Zašiel som si vtedy k lekárovi, lebo som mal problémy s ohybnosťou. Odišiel som od neho s takýmto poznatkom," povedal 62-ročný M. Šťastný v exkluzívnom interview pre TVA Nouvelles.

Bývalý hráč Slovana Bratislava, Trenčína, Québecu Nordiques a Toronta Maple Leafs skonštatoval, že vníma obmedzenia vyplývajúce zo svojej neurodegeneratívnej indispozície, ale nemá bolesti. Až donedávna zvykol objaviť sa na ľade v súpereniach veteránov: "Robím takmer všetko, čo v minulosti, akurát pomalšie a občas na mňa padá nevoľnosť. Hokej som radšej prestal hrávať, aby sa mi pri ňom nestalo niečo neblahé."

Marián Šťastný je brat troch známych osobností z hokejovej sféry - Petra, Antona a Vladimíra. Je držiteľom zlata z MS 1976 a 1977, v rokoch 1975, 1978 a 1979 získal striebro. Od roku 1981 žije v Kanade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok