Megaúčty na Belize nenašli, Matovič má podľa Fica odísť z politiky

TA3 SITA TASR
16.10.2015 15:06

Igor Matovič a jemu podobní ľudia nemajú čo robiť v slovenskej politike. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico v súvislosti s tým, že polícia nepotvrdila informácie Matoviča o tom, že premiér s manželkou údajne majú schránkovú firmu na Belize.

Poškodzovanie mena Slovenska

"Nie som nadšený, že sa musím venovať Matovičovi, ale ide o zásadnú vec, ktorú bolo treba vysvetliť," povedal Fico. Polícia podľa neho nepreukázala žiadne z Matovičových tvrdení. "Nepreukázali sa žiadne účty, žiadne schránky, žiadne peniaze," uviedol. Matovič svojimi tvrdeniami podľa Fica vyslal svetu signál, že na čele slovenskej vlády je človek, ktorý získal peniaze nezákonnými aktivitami. "Ide o poškodzovanie mena celého Slovenska," vyhlásil Fico.

Matovič podľa premiéra doručil generálnej prokuratúre, polícii a ministerstvu vnútra obálky s podkladmi k verejnému obstarávaniu v jednom rezorte s tým, že bolo spreneverených osem miliónov eur. Pritom samotná zákazka mala podľa Fica nižšiu hodnotu ako osem miliónov. Ako Fico uviedol, napriek tomu chce, aby celú záležitosť preverila polícia. Matovič pritom podľa neho už viackrát dokázal, že je len klamár a výmyselník.

Anonymná informácia

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry ukončil preverovanie informácií o údajných účtoch predsedu vlády Roberta Fica a jeho manželky na Belize, ktoré medializoval poslanec parlamentu Igor Matovič s tým, že vec odmietol.

"Zo zadovážených dokumentov a výpovedí vyšetrovateľ vylúčil skutočnosti o účtoch uvádzané pánom poslancom a tiež nezistil žiadnu súvislosť s písomným materiálom, ktorý predložil," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Matovič zverejnil v auguste anonymnú informáciu, ktorú dostal do poštovej schránky. Predseda vlády si podľa anonymu spoločne s manželkou v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize. V deň vzniku si táto firma údajne založila dva bankové účty v Belize Bank Internacional. Stav účtov k 21. júlu 2015 je vraj 674 546 004,42 USD. Fico na Matoviča za to podal trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok