Na Ukrajine nie sú ruskí vojaci a Kyjev škodí Donbasu, informoval Putin ľud

TASR TA3
16.4.2015 13:41

Sociálne problémy Rusov aj osud Donbasu dominovali televíznej debate, pri ktorej šéf Kremľa Vladimir Putin odpovedal na otázky občanov už po trinásty raz. Starostlivo zorganizovaná debata podľa vopred pripraveného scenára trvala takmer päť hodín. Podľa prezidentskej kancelárie žiadna téma nebola tabu.

Putin súčasne obvinil Kyjev, že pretrvávajúcou hospodárskou blokádou Donbasu porušuje vlastné záväzky z mierovej dohody. Ukrajina podľa neho nevyplatila tamojším obyvateľom dôchodky a ďalšie dávky a zastavila finančné služby pre región. Tým ukrajinské vedenie fakticky samo odrezalo východné oblasti od zvyšku územia štátu.

"Sú ľudia, ktorí bojujú za svoje práva silou... ale sú aj ľudia, ktorí s tým nič nemajú, ktorí pracovali na svoje dôchodky... Tak prečo ich neplatíte?" spýtal sa Putin. "Preto môžeme povedať, že dnešné vedenie na Ukrajine odrezáva Donbas vlastnými rukami."

Šéf Kremľa v televíznom programe, v ktorom odpovedá na otázky občanov, súčasne vyhlásil, že je naďalej oddaný spolupráci s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom na riešení konfliktu. Dohoda z Minska z februára je podľa neho jediným východiskom z krízy.
Putin okrem toho v reakcii na jednu z otázok poprel správy, že Porošenko požiadal Rusko, aby "prevzalo" Donbas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok