Pri nakrúcaní reality šou sa zrazili vrtuľníky, zahynulo niekoľko špičkových športovcov

TASR TA3
10.3.2015 10:13

Traja špičkoví francúzski športovci vrátane dvoch olympijských medailistov sú medzi desiatimi obeťami pondelňajšej zrážky dvoch vrtuľníkov na severozápade Argentíny, ktoré sa zúčastňovali na nakrúcaní televízneho programu.

Plavkyňa, boxer či jachtárka

K nehode došlo v provincii La Rioja neďaleko mesta Villa Castelli, ktoré leží 1170 kilometrov severozápadne od argentínskej metropoly Buenos Aires.

Helikoptéry sa zrazili v dobrom počasí vo vzduchu iba 400 metrov od miesta štartu a v plameňoch sa zrútili na zem, uviedla agentúra DPA.

Medzi obeťami je aj 25-ročná francúzska plavkyňa Camille Muffatová, držiteľka zlatej medaily na 400 metrov voľný spôsob, striebra na 200 metrov voľný spôsob a bronzu zo štafety na 4x200 metrov z olympiády v Londýne v roku 2012, ako aj bývalý boxer Alexis Vastine (28), bronzový medailista z letných olympijských hier v Pekingu v roku 2008, a 57-ročná jachtárka Florence Arthaudová, ktorá sa ako jedna z prvých žien presadila vo svete jachtingu a v roku 1990 vytvorila rekord najrýchlejšieho individuálneho preplávania severného Atlantiku.

Jedným z účastníkov reality šou bol aj bývalý francúzsky futbalový reprezentant Sylvain Wiltord. Podľa prvých informácií mal tiež zahynúť, ale ukázalo sa, že informácie nie sú pravdivé. "Je mi ľúto mojich priateľov, som otraseným, šokovaný, nemám slov," uviedol futbalista na Twitteri.

Súťažiacich nechávali v divočine

Pri nešťastí zahynulo celkovo osem Francúzov a obaja argentínski piloti. Boli to účastníci reality šou Dropped a štáb súkromnej francúzskej televíznej stanice TF1. 

Program, vysielaný s menšími obmenami aj v iných európskych krajinách, sa začal nakrúcať vlani v septembri a bol tesne pred dokončením. Súťažiaci, bývalí vrcholoví športovci, v ňom boli ponechaní v divočine niekoľko dní sami na seba.

Podľa Andresa Navarreta, starostu Villa Castelli, štáb prišiel do mesta v nedeľu a nakrúcal tam verziu šou pre Švajčiarsko a Dánsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok