Merkelová pricestovala na návštevu Japonska

TASR TA3
9.3.2015 07:59

Nemecká kancelárka Angela Merkelová pricestovala dnes do Tokia na oficiálnu návštevu Japonska, kde sa zúčastní rokovaní s japonským premiérom Šinzom Abem. Informovala o tom agentúra DPA.

O obnoviteľných zdrojoch energie

Merkelová je na návšteve tohto ďalekovýchodného cisárstva po prvý raz za ostatných sedem rokov. Počas svojho dvojdňového pobytu v krajine sa hodlá zasadzovať za ďalšie investície v oblasti obnoviteľnej energie.

Mienka nemeckého obyvateľstva sa ešte viac postavila proti jadrovej energii po kolapse reaktora v japonskej atómovej elektrárni Fukušima v roku 2011, čo podnietilo Merkelovej vládu zatvoriť k roku 2022 všetky podobné zariadenia.

Stretnutie s cisárom

Kancelárka bude s Abem hovoriť aj o chladných vzťahoch Tokia so susednými štátmi - Čínou a Južnou Kóreou - ohľadom územných nárokov i rozdielnych názorov na aktivity Japonska na území týchto krajín v druhej svetovej vojne.

Merkelová má v programe taktiež stretnutie s japonským cisárom Akihitom. Jej cesta do Tokia prichádza pred júnovým stretnutím lídrov štátov skupiny G7 v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok