Slovan vyhral v Moravciach, DAC doma zdolal Podbrezovú

TASR, TA3
7.3.2015 19:47

21. kolo futbalovej Fortuna ligy dnes pokračuje ďalšími tromi stretnutiami. V Zlatých Moravciach privítali bratislavský Slovan, ktorý tam vyhral päť z predchádzajúcich šiestich súbojov.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Góly: 44. Peltier, 87. Zreľák.      Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Pavelka, Mance - Peltier, Jablonský, 2126 divákov.
zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurić, Pintér, Chren – Orávik, Szöke, Charizopulos, Juhar (61. Mazan), Karaš (80. Mitinič) – Pavelka (72. Mance).
ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš, Saláta, Gorosito, Jablonský – Dobrotka (68. Lásik), Simović, Peltier (81. Mészáros), Štefánik (89. Ďuriš), Kubík - Zreľák.

Priebeh zápasu:
Úvodné dejstvo stretnutia veľa futbalovej krásy neprinieslo. Hral sa typicky medzišestnástkový futbal s pramálom streleckých príležitostí na oboch stranách. V prvej streleckej možnosti sa po štvrťhodine hry ocitol Charizopulos, ale jeho prudkú strelu z rohu malého vápna pozorný Krnáč vyrazil. V 35. minúte sa predviedol novic v domácom drese Juhar, ktorého strelu z 18 m Krnáč pohodlne kryl.

Do vedenia mohli ísť domáci v 37. minúte, keď sa v čistej príležitosti citol Charizopulos, ale zoči-voči brankárovi namieril iba do neho. V 44. minúte vyrobil hrubku Pintér, k lote sa dostal Štefánik, nezištne posunul Peltierovi a pre toho už nebol problém poslať loptu za chrbát bezmocného Kováča. Do 2. polčasu vstúpili aktívnejšie domáci. V dvoch dobrých príležitostiach sa ocitol Orávik, ktorý si v 49. minúte nabehol na dlhú Szökeho prihrávku, ale z hranice šestnástny mieril nad.

O 2 minúty jeho dobrú strelu z 12 m zblokoval Čikoš. V 79. minúte mohlo byť po stretnutí, keď Zreľák našiel v malom vápne Peltiera, ale toho v poslednej chvíli zázračne vychytal Kováč. Domáci  sa snažili o vyrovnanie, ale defenzíva belasých stála na pevných nohách. V 87. minúte domáci nešťastník Pintér vysunul Zreľáka, ktorý zoči-voči Kováčovi s prehľadom skóroval na 0:2. Belasí využili dve hrubé chyby, a preto si zo Zlatých Moraviec odvážajú 3 body.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)
Gól: 88. Michalík. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Štepanovský -  Hovančík, Vaščák, Migaľa, 3211 divákov.
zostavy a striedania:
DAC: Polaček – Turňa, Kwin, Michalík, Šnirc – Ljubicic – Ujlaky (70. Brašeň), Sesar (82. Ľupták), Krišto (46. Pape Sarr), Štepanovský – Szarka
Podbrezová: Hanák – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško – Hovančík – Nworah (68. Šlapák), Podio, Kochan, Vaščák – Škutka

Priebeh zápasu:
Už vo štvrtej minúte hrozili hostia, po ľavej strane prenikal Nworah, jeho centrovanú loptu hlavičkoval nad bránu Vaščák. V prvej štvrťhodinke sa hralo prevažne medzi šestnástkami, ale s viacerými nepresnosťami na oboch strán.

V 23. minúte mali šancu na kopačkách domáci, Štepanovský z ľavej strany prihral do pokutového územia k Szarkovi, ktorého však blokoval brankár Hanák. Posledných 15 minút v prvom polčase prinieslo vzrušenie. V 32. minúte mohli ísť do vedenia hostia, po prihrávke Greška z ľavej strany Škutka nastrelil žrď.

O minútu neskôr pohrozili domáci, po akcii v pokutovom území sa dostala lopta k Sesarovi, jeho strelu však zblokovali na roh. V 35. minúte Škutka peknou prihrávkou vysunul Nworaha, ktorý popri Kwinovi vystrelil na bránu, ale Polaček famóznym zákrokom chytil. Z následného rohového kopu hrozil Minčič, ale už bol v ofsajde.

Druhý polčas začala Dunajská Streda aktívne, a hneď s dvoma príležitosťami, najprv strela Pape Sarra minula tesne bránu, o minútu neskôr sa nepresadil Štepanovský. V 56. minúte opäť pohrozili opäť domáci, Ujlaky prihral z pravej strany do pokutového územia, z otočky sa snažil vystreliť Szarka, zblokovaná lopta sa dostala k Ljubicicovi, ale jeho tvrdá strela tesne minula Hanákovu bránu.

Od 60. minúty sa hra upadla, ale viac z nej mala Dunajská Streda. V 73. minúte po rohovom kope sa lopta dostala až k Brašeňovi, jeho strela však išla mimo. V 83. minúte zahrávali domáci až tri rohové kopy, a až z tretieho pokusu pohrozil hlavičkou Michalík. V 87. minúte mal šancu na kopačke Szarka, ale z otočky zo 16-metrov vyslal slabú strelu. O minútu neskôr udrela Dunajská Streda, po rohovom kope Brašeňa poslal hlavou loptu do siete Michalík – 1:0. Hostia sa snažili hneď vyrovnať, ale hlavičku Vaščáka Polaček zlikvidoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok