V súvislosti s Nemcovovou vraždou zadržali dvoch podozrivých

SITA TASR
7.3.2015 12:10

Dve podozrivé osoby zatkla dnes ruská polícia v súvislosti s vraždou prominentného ruského opozičného vodcu Borisa Nemcova. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na oznámenie šéfa Federálnej bezpečnostnej služby Alexandra Bortnikova.

"Ako výsledok odvedenej práce sme dnes zadržali dvoch podozrivých zo spáchania tohto trestného činu - sú to istí Anzor Gubašev a Zaur Dadajev," spresnil riaditeľ ruskej kontrarozviedky novinárom, dodajúc, že prezident Vladimir Putin bol o zatknutí informovaný.

Bortnikov povedal, že zadržaní sú pravdepodobne obyvateľmi kaukazskej oblasti. Uviedol zároveň, že vyšetrovacia komisia zriadená z Putinovho príkazu stále pracuje a načrtla už niekoľko možných smerov, ktorými by sa pátranie po vrahovi alebo vrahoch malo uberať. Jedným z variantov je aj možnosť nájomnej vraždy s cieľom destabilizovať Rusko, vysvetlil Bortnikov.

Nemcov v druhej polovici 90. rokov, za vlády vtedajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina, zastával post vicepremiéra. Istý čas sa o ňom dokonca hovorilo aj ako o možnom Jeľcinovom nástupcovi. Neskôr sa stal ostrým kritikom Putinovho režimu. Zastrelili ho v piatok 27. februára večer na Veľkom moskovskom moste neďaleko Kremľa.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok