Obecné voľby si zopakuje 27 obcí

SITA
6.3.2015 08:57

Starostov či poslancov budú v sobotu voliť v 27 obciach. V prvú marcovú sobotu mali pôvodne voliť v 29 obciach po celom Slovensku s výnimkou Bratislavského kraja, napokon však nové voľby do orgánov samosprávy obcí budú iba v 27 obciach.

Obecné voľby si zopakuje 27 obcí
SITA

V dvoch obciach voľby nebudú

Voľby sa neuskutočnia v Harakovciach (okres Levoča) a Ondavke (okres Bardejov), kde mali obyvatelia zvoliť nového starostu a po troch poslancov svojich obecných zborov. Na post starostu a poslancov sa v Harakovciach ani v Ondavke nenašiel ani jeden kandidát. Voľby tu preto opakovane nebudú.

Obe obce z Prešovského kraja majú menej ako sto obyvateľov a povedú ich naďalej tí, ktorí boli zvolení v predošlých voľbách. Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán, sekcie verejnej správy Ministerstva vnútra SR Eva Chmelová.

Dve obce si volia starostu aj poslancov

Starostu aj poslancov budú voliť obyvatelia v dvoch obciach - Ižipovce (okres Liptovský Mikuláš) a Zálesie (okr. Kežmarok). Iba o starostovi majú 7. marca rozhodovať voliči v 11 obciach: Hubice (okres Dunajská Streda), Dolné Dubové (okr. Trnava), Branč (okr. Nitra), Lužany (okr. Topoľčany), Jasenové (okr. Žilina), Varín (okr. Žilina), Buzitka (okr. Lučenec), České Brezovo (okr. Poltár), Veľký Lom (okr. Veľký Krtíš), Brežany (okr. Prešov) a Kuzmice (okr. Trebišov).

Doplniť svoj poslanecký obecný zbor musia v obciach: Horný Bar (okr. Dunajská Streda), Smolinské (okr. Senica), Naháč (okr. Trnava), Melčice-Lieskové (okr. Trenčín) a tiež v troch obciach v okrese Liptovský Mikuláš - v Jalovci, Jamníku a Pavčinej Lehote. Do obecného zastupiteľstva sa bude voliť i v obciach: Lopušné Pažite (okr. Kysucké Nové Mesto), Stránske (okr. Žilina), Kunešov (okr. Žiar nad Hronom), Poľanovce (okr. Levoča), Podhradík (okr. Prešov), Nižná Pisaná (okr. Svidník) a Chrasť nad Hornádom (okr. Spišská Nová Ves).

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok