Nitra krok od semifinále, Piešťany vyrovnali stav série

SITA TA3
5.3.2015 20:22

Hokejisti Piešťan sa otriasli zo stredajšieho šokujúceho záveru tretieho štvrťfinále play-off slovenskej Tipsport extraligy proti Košiciam a vo štvrtok svojho súpera zdolali 3:1. "Havrani" vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 2:2.

Nitra krok od semifinále, Piešťany vyrovnali stav série
SITA/Milo Fabian

Košice odvolali brankára

Skóre stretnutia otvoril v 14. min Samuel Petráš, ktorý sa z pravého rohu klziska dostal až pred brankára Alexandra Hyláka a puk prepasíroval za jeho chrbát. Domáci zveľadili svoje vedenie v presilovej hre v 37. min, keď osamotený Matej Mišura zblízka pohodlne skóroval do odkrytej košickej bránky.

Hostia sa snažili v záverečnej dvadsaťminútovke čosi urobiť so zápasom, ale proti bol piešťanský gólman Martin Šúrek. Dvadsaťsedemročný brankár pochytal šance Adama Lapšanského a Martina Štrbáka. Košičania sa napokon dočkali tri minúty pred koncom.

Z ľavej strany si dobre nakorčuľoval Gabriel Spilar a presadil sa popri Šúrekovej vyrážačke. Úradujúci majster hral v závere presilovku a k tomu odvolal aj Hyláka na striedačku, no k puku sa dostal bývalý hráč HC Dušan Pašek a stanovil konečný rezultát. Bitka o miestenku do semifinále pokračuje v nedeľu 8. marca piatym duelom v košickej Steel aréne.

Uragán v Martine

Hráči HK Nitra predviedli na ihrisku Martina doslova uragán, keď v Turci vyhrali vysoko 7:0. V prvej tretine skórovali Richard Lelkeš a Henrich Ručkay, v druhom dejstve sa v rozpätí piatich minút postupne presadili René Školiak, Marek Slovák, kanonier Roman Tománek a Filip Bajtek.

Po štvrtom inkasovanom góle opustil bránku domácich Jakub Čech, jeho miesto zaujal Michal Dzubina. Skóre duelu uzavrel v 47. min svojím druhým gólom v stretnutí Lelkeš. Zverenci českého trénera Antonína Stavjaňu tak odčinili stredajšiu prehru z tretieho duelu 1:4 a v sérii hranej na štyri víťazné duely vedú už 3:1 na zápasy. "Corgoni" môžu postup do semifinále potvrdiť v piatom dueli, ktorý je na programe v nedeľu 8. marca pod Zoborom. 

Súhrn výsledkov štvrtkových štvrtých zápasov štvrťfinále Slovnaft play-off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport extraligy 2014/2015 (hrá sa na štyri víťazstvá): 

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) - stav série: 2:2
Góly: 14. S. Petráš, 37. Mišura (R. Konečný), 59. Pašek - 57. Spilar (P. Bartoš) 
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, Lokšík - Sčensný, Stanzel, 2203 divákov 
Zostavy:
Piešťany: Šúrek - Leppänen, Brňák, Škadra, Šedivý, Kotaška, Leško, Rais, Bučka - Haring, Peško, S. Petráš - Holovič, Pašek, Stupka - T. Klempa, Mišura, R. Konečný - F. Hudec, Vaculín, Románek 
Košice: Hylák - Štrbák, E. Černák, Philipp, A. Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda, Drgoň - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Lapšanský, Hrnka, Bicek - Sojčík, Matúš Chovan, Kutálek - Hiňďoš, Suja, R. Bondra 

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 0:7 (0:2, 0:4, 0:1) - stav série: 1:3
Góly: 1. Lelkeš (J. Štefanka), 16. H. Ručkay (Stümpel, P. König), 22. R. Školiak, 23. Marek Slovák (R. Školiak), 26. Tománek (Lukáš Novák), 27. Bajtek (Michal Novák, J. Ručkay), 47. Lelkeš (F. Kuzma, Bajtek) 
Vylúčení: 7:11 na 2 min, navyše: T. Varga 5+DKZ a Kolba (obaja Martin) 10 min za údery, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, T. Orolin - Korba, Rovenský, 3200 divákov 
Zostavy:
Martin: J. Čech (23. Dzubina) - Dlouhý, I. Ďatelinka, M. Dvořák, Smrek, Rusina, Kolba, Fillo, Šugár - Važan, J. Svoboda, Zucker - Bílek, Fujerík, T. Török - Podziňš, Macho, T. Varga - Pokrivčák, Dírer, O. Jokeľ 
Nitra: Valent - P. König, Ordzovenský, Mezei, Milo, F. Kuzma, Michal Novák, Piačka, E. Bednár - Lukáš Novák, Stümpel, Tománek - Pupák, J. Štefanka, Lelkeš - H. Ručkay, R. Školiak, Marek Slovák - J. Ručkay, Bajtek, R. Mráz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok