V Taliansku zabíjala búrka, Bosnu sužuje snehová víchrica

TASR TA3
5.3.2015 17:39

Silné búrky sprevádzané prívalovými dažďami a vetrom ochromili dnes taliansku vinársku oblasť Toskánsko, pričom si vyžiadali najmenej dve obete aj zranených. V Bosne a Hercegovine zasa vyčíňala snehová víchrica, v dôsledku ktorej sa bez elektriny ocitli desiatky horských dedín. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

V Taliansku zabíjala búrka, Bosnu sužuje snehová víchrica
SITA/AP

Lejaky vyčíňajú od stredy

V Toskánsku zomreli vplyvom nehostinného počasia najmenej dve osoby. Päť ďalších ľudí vrátane dvoch hasičov utrpelo zranenia, uviedla DPA s odvolaním sa na taliansku agentúru ANSA.

Silný dážď s vetrom postihol najmä oblasť stredného a južného Talianska, kde od stredy vyčíňajú lejaky sprevádzané vetrom s rýchlosťou viac ako 100 km/h.

Až 150 ľuďom museli v Toskánsku poskytnúť dočasné prístrešie po tom, ako sa tam zrútila budova. Vo Florencii zatvorili viaceré školy a miestnym obyvateľom odporučili, aby neopúšťali svoje domy. Miestne letisko zrušilo väčšinu letov. Nepremávali ani trajekty na ostrov Elba.

Vyhlásili stav ohrozenia

Počasie zaskočilo aj Bosnu. Snehová víchrica v okolí metropoly Sarajevo ochromila horské oblasti. Od stredy tam napadlo 2,5 metra snehu, ktorý izoloval a odrezal od elektriny desiatky horských dedín, uviedla agentúra AP.

Na severe Bosny navyše vyhlásili stav ohrozenia pre stúpajúcu hladinu rieky Vrbas, ktorá preteká cez mesto Banja Luka. Meteorológovia nepredpokladajú, že do víkendu by malo sneženie v Bosne ustať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok