Ašpiranti na Stanleyho pohár najaktívnejšími tímami v závere prestupov

SITA
3.3.2015 10:38

Posledný deň prestup v zámorskej hokejovej NHL nebol až taký hektický ako v minulosti, dres nezmenila žiadna z veľkých hviezd súťaže. Menili sa predovšetkým hráči, ktorým sa končia po 30. júni zmluvy a od leta budú voľní. Kluby sa snažili za nich získať aspoň minimálnu náhradu.

Ašpiranti na Stanleyho pohár najaktívnejšími tímami v závere prestupov
SITA/AP

Slováci dresy nemenili

Najzvučnejšími menami, ktoré zmenili dres, boli Jeff Petry, ktorý zamieril z Edmontonu do Montrealu, Chris Stewart (Buffalo - Minnesota) a James Wisniewski (Columbus - Anaheim). V závere prestupového obdobia už nezmenil dres žiaden slovenský hokejista, minulý týždeň zamieril Andrej Sekera z Caroliny do Los Angeles Kings.

Naopak, zaujímavo dopadol posledný deň výmen pre český hokej. Nové kluby majú brankár Michal Neuvirth, ktorý bude po odchode z Buffala dvojkou Jaroslava Haláka v New Yorku Islanders, obrancovia Zbyněk Michálek (St. Louis), Marek Židlický (Detroit) i Radko Gudas (Philadelphia).

Anaheim a New York Islanders nabrali posily

Najaktívnejšími tímami v závere prestupov boli Anaheim a New York Islanders. V posledných minútach pred uzávierkou zaujala najmä výmena medzi Anaheimom a Columbusom. Od pondelka je hráčom Ducks obranca James Wisniewski, Blue Jackets na revanš dostali útočníkov Reneho Bourquea a Williama Karlssona a výber v 2. kole tohtoročného draftu.

Anaheim menil aj s Pittsburghom. Penguins sa v prospech konkurencie vzdali Simona Desprésa, no získali skúsenejšieho Bena Lovejoya. Do mužstva "káčerov" pribudol z Toronta nemecký bek Korbinian Holzer a z Colorada útočník Michael Sgarbossa, za ktorého Avalanche získali obrancu Mata Clarka.

Islanders okrem Neuvirtha z Buffala získali aj útočníka Tylera Kennedyho zo San Jose a Dustina Jeffreyho z Vancouveru.

Jedenásť klubov prestupy neuskutočnilo

Káder si pred záverom základnej časti posilnila aj Minnesota, ktorá angažovala útočníka Chrisa Stewarta z Buffala za výber v 2. kole draftu v roku 2017. Klub zmenil tiež švajčiarsky útočník Sven Bärtschi, ktorého Calgary vymenilo do Vancouveru za výber v 2. kole draftu, pravdepodobne tohtoročného.

Chicago Blackhawks a San Jose Sharks si vymenili tvrdých chlapov Andrewa Desjardinsa a Bena Smitha. Len veľmi krátko sa v Toronte ohrial fínsky útočník Olli Jokinen, kanadský klub zámorskej hokejovej NHL ho vymenil do konkurenčného mužstva St. Louis Blues. Za Maple Leafs odohral skúsený Fín iba štyri stretnutia so ziskom jednej asistencie.

Posilňovala aj Tampa Bay, Lightning do obrany získali namiesto doliečujúceho sa Čecha Radka Gudasa z Philadelphie beka Braydona Coburna. Do tímu Flyers uvoľnili Lightning podmienečne aj svoje výbery v prvom a treťom kole tohtoročného draftu. Tampa zároveň pustila v pondelok do Bostonu útočníka Bretta Connollyho. Ako kompenzáciu získala výbery v druhom kole draftov 2015 a 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok