Železnice zmenili grafikon, na niektorých tratiach pribudli vlaky

SITA
2.3.2015 14:11

Na železničných tratiach po celom Slovensku pribudlo 11 nových spojov, ďalším trom vlakom predĺžili trasy a prispôsobili odchody vlakov požiadavkám cestujúcich.

Železnice zmenili grafikon, na niektorých tratiach pribudli vlaky
SITA

Lepšia dostupnosť počas víkendov

Nové spoje pribudli napríklad na trase Bratislava - Malacky - Kúty či Senica - Kúty. ZSSK pridala spoje aj na trati Žilina - Čadca, Zvolen - Banská Bystrica a viac vlakov jazdí po novom aj z Nálepkova do Margecian.

„V decembri sme sľúbili, že budeme operatívne riešiť prípadné potreby zahustiť dopravu alebo posunúť spoje pre zlepšenie vyplývajúce zo zmien a nárastu cestujúcich. Sľub plníme,“ povedal riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.

Záujem o vlakovú dopravu stúpol

Železničná spoločnosť pritom dodáva, že od decembra minulého roka zaznamenala približne 15 percentný nárast počtu cestujúcich. Najviac stúpol záujem o cestovanie diaľkovými vlakmi počas väčších sviatkov. Pred blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami preto ZSSK posilní dopravu o dva vlaky.

U ZSSK si štát tento rok objednal výkony v rozsahu 30,4 milióna vlakových kilometrov. Ako priblížila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová, takáto objednávka predstavuje reálne 1 600 vlakov, z toho priemerne 1 450 denne. "Od polovice decembra sa po rokoch zásadnejšie zvýšil počet vlakov a výkonov, štát zvýšil objednávku o 1,7 milióna vlakových kilometrov."

 

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok