Vyžrebovali osemfinálové dvojice Európskej ligy: Hamšík vs. Hubočan

SITA
27.2.2015 14:57

Slovenskí futbaloví reprezentanti Marek Hamšík a Tomáš Hubočan si proti sebe zahrajú v osemfinále Európskej ligy 2014/2015. Ich mužstvá SSC Neapol a Dinamo Moskva proti sebe "postavil" piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

Vyžrebovali osemfinálové dvojice Európskej ligy: Hamšík vs. Hubočan
SITA/AP

V aktuálnej edícii európskej klubovej súťaže číslo dva pokračujú ešte zástupcovia deviatich krajín: Anglicka, Ukrajiny, Holandska, Ruska, Talianska, Nemecka, Španielska, Belgicka a Turecka. Jediným úradujúcim majstrom domácej ligovej súťaže, ktorý sa dostal do tejto fázy EL 2014/2015, je šampión holandskej Eredivisie Ajax Amsterdam. Ten sa stretne s ukrajinským Dniprom Dnepropetrovsk. Bývalý poľský brankár Jerzy Dudek vylosoval španielske i talianske derby. Villarreal si zmeria sily s obhajcom trofeje Sevillou a Fiorentina s AS Rím.

Do osemfinálového žrebu neboli kluby nasadzované. Neplatilo ani obmedzenie podľa krajín s výnimkou pravidla, že proti sebe nemôžu nastúpiť ukrajinské a ruské tímy. Prvé osemfinálové zápasy sú na programe 12. marca, odvety o týždeň neskôr. Štvrťfinále Európskej ligy sa uskutoční 16. a 23. apríla (žreb 20. marca, pozn.), semifinále 7. a 14. mája (žreb 24. apríla) a finále 27. mája 2015 vo Varšave. 

Osemfinálové dvojice Európskej ligy 2014/2015, ktoré vyžrebovali v piatok popoludní v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone:
FC Everton (Angl.) - Dynamo Kyjev (Ukr.) 
Dnipro Dnepropetrovsk (Ukr.) - Ajax Amsterdam (Hol.) 
Zenit Petrohrad (Rus.) - FC Turín (Tal.) 
VfL Wolfsburg (Nem.) - Inter Miláno (Tal.) 
Villarreal CF (Šp.) - FC Sevilla (Šp.) 
SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík) - Dinamo Moskva (Rus., Tomáš Hubočan) 
Club Bruggy (Bel.) - Besiktas Istanbul (Tur.) 
ACF Fiorentina (Tal.) - AS Rím (Tal.) 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok