V Istanbule padol divácky rekord Európskej ligy

SITA
27.2.2015 10:19

Odvetné stretnutie šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy medzi Besiktasom Istanbul a FC Liverpool sledovalo vo štvrtok na Olympijskom štadióne v Istanbule 63 324 divákov. Podľa servera Európskej futbalovej únie ide o historicky najvyššiu návštevu na zápase európskej pohárovej klubovej súťaže číslo 2.

V Istanbule padol divácky rekord Európskej ligy

"Lepšiu atmosféru ako na tomto stretnutí som nikdy predtým nezažil," uviedol stopér FC Liverpool Kolo Touré. "Mali sme z minulosti nevyrovnané účty s Liverpoolom, ale teraz je už všetko v poriadku," cituje server UEFA brankára Besiktasu Cenka Gönena. Na mysli mal zrejme najvyššiu prehru Besiktasu v pohárovej Európe, ktorá sa zrodila na Anfielde v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2007/2008 a Turkom ju uštedrili práve "The Reds".

Gönen sa vyjadril aj k rozhodujúcemu momentu odvetného zápasu, ktorým bol nepremenený pokutový kop chorvátskeho obrancu v službách LFC Dejana Lovrena. Stalo sa to v piatej sérii rozhodujúceho rozstrelu, keďže v riadnom hracom čase aj po predĺžení sa zápas skončil 1:0 pre domácich. Rovnaký výsledok v prospech Liverpoolu sa zrodil pred týždňom na Anfielde. "Pri Lovrenovom pokuse som do poslednej chvíle čakal, čo spraví on. Nepohol som sa a to zrejme zohralo dôležitú úlohu v tom, že strelec minul bránku," dodal Gönen.

Liverpool so slovenským obrancom Martinom Škrtelom mal po nevydarenej skupinovej fáze Ligy majstrov ambíciu zabojovať v Európskej lige o celkový triumf.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok