Za dokonalým podvodom na Českých levoch mal byť známy moderátor

TA3
24.2.2015 14:02

Terčom dokonale pripraveného podvodu sa cez víkend stali organizátori prestížnych filmových ocenení Český lev. Na pódium na vrchole večera nevystúpila hollywoodska hviezda, ale najatý bosniansko-srbský dvojník.

Za dokonalým podvodom na Českých levoch mal byť známy moderátor
ČTK/DPA/Tomas Martinek

Organizátori najprv identitu potvrdzovali

Rozporuplné vystúpenie „hollywoodskeho herca“ na pódiu okamžite odštartovalo špekulácie, či ide naozaj o známeho Jima Carreyho.

Organizátori však identitu osoby, ktorá sa počas ceremoniálu pohybovala v sprievode ochranky, potvrdzovali. "Bolo to také tajné, že ho nakoniec nikto nespoznal. Okrem toho si diváci jeho najslávnejšiu podobu pamätajú trochu inak," povedal krátko po ceremoniáli režisér Jan Svěrák.

Podobne reagovali aj moderátorka Lucie Výborná či hovorkyňa ČT Alžbeta Plívalová. "Bol to Jim Carrey, akademia ho zohnala na poslednú chvíľu," vyhlásila jednoznačne.

Blbý a blbší

Podvod sa však skoro preukázal. Na vystúpenie dvojníka, ktorému uverili aj mnohé české celebrity, reagovali aj zahraničné médiá.

Britský Mail Online zvolil pre blamáž titulok „Blbý a blbší: Česká verzia Oscarov strápnená po tom, ako pozvali na pódium falošného Jima Carreyho ... ceremoniál vysielali naživo v televízii“

Podvod s falošným Carreym podľa českých médií vymyslel moderátor Kamil Bartošek. Moderátor v rádiu a videobloger používa umelecké meno Kazma.  Hollywoodskeho komika stvárnil bosniansky Srb žijúci v Prahe Hari Zinhasovič.

Vystrelil a odišiel

Podľa Zinhasoviča podvod na Českú filmovú a televíznu akadémiu v priamom prenose Českej televízie organizovali s Kazmom jedenásť dní.

Falošný Carrey vyšiel na pódium bez slov a odpálil konfety. Potom už len zamával a odišiel. V sále mu zatlieskali najväčšie hviezdy českého filmu.

Podľa pôvodného plánu mal Zinhasovič konfety odpáliť na moderátorku. Lucie Výborná o ničom netušila a krátky výstup „celebrity“ komentovala len slovami: „Tak to bolo dosť americké.“

Video z vystúpenia "slávneho herca" na Levoch si môžete pozrieť tu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok