Slovensko by malo mať zákon o kyberbezpečnosti

SITA
22.2.2015 12:29

Prioritou Slovenska v oblasti kybernetickej bezpečnosti je formálno-právne zabezpečenie. Vyplýva to z návrhu Koncepcie kybernetickej bezpečnosti SR, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložil Úrad vlády SR. Materiál odporúča vypracovať a predložiť na rokovanie vlády návrh zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktorý by mal ucelene pokryť kybernetickú oblasť.

Slovensko by malo mať zákon o kyberbezpečnosti
SITA

Koncepcia taktiež odporúča predložiť na rokovanie ministrov návrh Akčného plánu realizácie Koncepcie kybernetickej bezpečnosti SR na roky 2015 až 2019. Ten by mal určiť vecný, časový a finančný plán na uskutočnenie priorít koncepcie. "Obsahom tohto plánu budú opatrenia, ktorých realizáciou sa má dosiahnuť naplnenie strategického cieľa Slovenskej republiky v oblasti kybernetickej bezpečnosti," uvádza materiál.

Strategickým cieľom Slovenska je národný kybernetický priestor, ktorý je bezpečný a dôveryhodný. Slovenský kybernetický priestor by mal podľa koncepcie zabezpečiť jednotlivcom a skupinám bezpečný sociálny rozvoj a integráciu vďaka slobodnej a bezpečnej komunikácii. Komerčnému sektoru rozvoj dobre fungujúcich a inovatívnych podnikateľských riešení, deťom a mládeži základné vzdelávacie hodnoty a zdravý mentálny vývoj. Pre verejnú správu je cieľom bezpečné zavádzanie inovatívnych riešení a rozvoj e-služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok