Nadal prehral antukové semifinále po dvanástich rokoch

SITA
22.2.2015 10:23

Španielsky tenista Rafael Nadal prehral po dvanástich rokoch semifinále antukového turnaja, v sobotu na podujatí ATP World Tour 500 Rio Open v brazílskom Riu de Janeiro (dotácia 1 548 755 USD, antuka) neuspel s Talianom Fabiom Fogninim 6:1, 2:6 a 5:7.

Bývalá svetová jednotka a obhajca triumfu v Riu naposledy v semifinále niektorého z turnajov na antuke prehral v júli 2003 v chorvátskom Umagu, keď ešte ako sedemnásťročný nestačil na krajana Carlosa Moyu. Odvtedy vyhral Nadal v tejto fáze podujatí 52 duelov v rade. Fognini sa v sobotu spamätal z nevydareného prvého setu, v ktorom po laxnom výkone zahral len štyri víťazné údery, a v ďalších dvoch dejstvách predviedol odlišný výkon. Na Nadalovi sa prejavila v druhej polovici súboja únava z piatkového štvrťfinále, ktoré skončil až ráno o 3:18. Španiel sa na kurte od druhého setu trápil a nebol vo svojej koži.

"Odohral som dobrý prvý set, ale v ďalších som naň nenadviazal. Striedal som v zápase dobré a slabé momenty. Rovnako aj fyzicky to nebolo úplne ono. Prečo? Netuším. Od druhého setu som kondične odchádzal, bol som viac unavený ako zvyčajne," uviedol Nadal, ktorý na antuke prehral v kariére len 25. duel. Jeho bilancia na červenom povrchu je 321-25, od roku 2005 dokonca 294-15. Deväťkrát na antuke vyhral Roland Garros a celkovo uspel na 45 turnajoch.

Nadal po prehre klesne vo svetovom rebríčku na 4. miesto za Andyho Murrayho. V poslednom čase sa mu nedarí, v Riu hral prvé semifinále od vlaňajšieho parížskeho grandslamu. Na budúci týždeň sa predstaví v Buenos Aires.

"Zdolal som najlepšieho hráča na tomto povrchu. Proti Rafovi sa vždy hrá veľmi ťažko. Od druhého setu išla úroveň mojej hry nahor, po prehratom prvom sete som sa snažil niečo zmeniť a zostať pozitívny. Oplatilo sa," komentoval zápas Fognini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok