V Bratislave je už 10 nových kĺbových autobusov

TA3
20.2.2015 07:06

V uplynulých dňoch odovzdal výrobca Dopravnému podniku Bratislava ďalšie nové kĺbové autobusy, ktorých je dnes už 10 kusov.

V Bratislave je už 10 nových kĺbových autobusov
DPB TA3

V nasledujúcich týždňoch budú postupne pribúdať ďalšie nové vozidlá, takže spolu ich už bude na jar 25.

V súčasnosti už jazdí v hlavnom meste 5 kĺbových autobusov SOR NB 18 na frekventovaných linkách č. 95 a 91.

V najbližších dňoch budú autobusy SOR NB 18 prihlásené na slovenskú EČV, vybavené interným číslovaním DPB a ďalšími označeniami v zmysle platných predpisov. Po vybavení všetkých náležitostí budú zaradené do premávky podľa potreby na vyťažené petržalské linky č. 95 a 91.

Maximálna obsaditeľnosť tohto kĺbového autobusu je 150 cestujúcich, pričom počet miest na sedenie je 43 a na státie 107. Je plne klimatizovaný a vybavený kamerovým systémom a zariadením na automatické počítanie cestujúcich.

V nasledujúcich týždňoch pribudnú do vozidlového parku aj ďalšie nové kĺbové autobusy, takže spolu ich už na jar pribudne celkovo 25.

"DPB, a.s. vysúťažil 50 nových autobusov (midi, sólo a kĺbové) s možnosťou uplatnenia opcie na nákup ďalších 50, čo schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Spolu teda tohto roku pribudne do vozidlového parku 100 nových autobusov, čo výrazne zníži priemerný vek vozoparku. Cestujúca verejnosť tak pocíti komfort verejnej dopravy, nakoľko sú to všetko nové, klimatizované, nízkopodlažné autobusy s kamerovým systémom a zároveň moderným informačným systémom," vyjadril sa predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok