Severovýchod USA zasiahla ďalšia snehová búrka a arktické mrazy

SITA TASR
16.2.2015 07:36

Severovýchod Spojených štátov zasiahla cez víkend už štvrtá snehová búrka za posledný mesiac a oblasť Nového Anglicka postihli najhoršie arktické mrazy za posledné roky.

V štátoch Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island a Connecticut klesli teploty na niektorých miestach až mínus 30 stupňov Celzia, pričom pocit zimy umocňuje silný vietor. Meteorologický úrad varoval, že takéto teploty môžu spôsobiť omrzliny. Mrazivé teploty sťažujú odpratávanie snehu, ktorého sa v niektorých oblastiach nachádza vyše jedného metra. Meteorológovia predpovedajú na utorok ďalšie sneženie na severovýchode USA.

Víkendová búrka priniesla ďalších 30 centimetrov snehu do Bostonu, z ktorého tak hlásia už vyše dvoch metrov za posledné tri týždne. "V Massachusetts je to najchladnejšia zima za mnohé roky," uviedol Bill Simpson z Národného meteorologického úradu. Postihnuté štáty povolali Národnú gardu na odpratávanie snehu z ciest, z ktorých mnohé zostali neprejazdné. Sneženie a mrznúci dážď predpovedajú aj pre južnejšie štáty ako Arkansas, Missouri, Tennessee a Mississippi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok