Poľská prezidentská kandidátka Ogóreková vyzvala na lepšie vzťahy s Moskvou

TASR
15.2.2015 11:52

Poľská prezidentská kandidátka hlavnej ľavicovej strany Magdalena Ogóreková skritizovala nepriateľský postoj poľskej vlády voči Rusku a vyzvala na priamy dialóg s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Politička to uviedla na sobotňajšom sneme Zväzu demokratickej ľavice (SLD).

Poľská prezidentská kandidátka Ogóreková vyzvala na lepšie vzťahy s Moskvou
SITA/AP

Podľa jej slov si Poľsko nemôže dovoliť ďalej zachovávať stav, dôsledkom ktorého je v ruských médiách označované za "nepriateľa číslo jeden", píše agentúra AP. Hoci jej strana odsudzuje ruské aktivity ohľadom ukrajinskej krízy, je treba, aby Varšava začala otvorene komunikovať s Moskvou, dodala 35-ročná Ogóreková.

"Neobávala by som sa odpovedať na správy od Vladimira Putina, zodvihla by som slúchadlo a zavolala mu. Rusko je a bude naším susedom," prízvukovala prezidentská kandidátka na sneme.

Ogóreková sa spolu s niekoľkými ďalšími uchádzačmi o funkciu hlavy štátu bude snažiť v májových voľbách zosadiť súčasného prezidenta Bronislawa Komorowského. Zatiaľ má však nízku podporu verejnosti, ktorú kritici pripisujú jej mladému veku a nedostatku politických skúseností, čo znižuje jej šance na úspech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok