I. Radičová sa v Poľsku stretne s gréckym premiérom J. Papandreom

TA3, TASR
29.9.2011 22:26

Iveta Radičová pricestovala do Varšavy na summit Východného partnerstva. Počas dvojdňovej pracovnej cesty by sa mala stretnúť na bilaterálnych rokovaniach s gréckym premiérom Jorgosom Papandreom i predsedom portugalskej vlády Pedrom P. Coelhom.

I. Radičová sa v Poľsku stretne s gréckym premiérom J. Papandreom

Premiérku okrem toho čakajú dve plenárne zasadnutia, počas ktorých by mali predstavitelia 33 krajín zhodnotiť doterajšie fungovanie Východného partnerstva. Zároveň sa očakáva, že v súlade s potrebami by sa mali schváliť kroky pre zefektívnenie spolupráce v tejto oblasti a zadefinovať nové ciele partnerstva medzi 27 krajinami EÚ a Arménskom, Azerbajdžanom, Bieloruskom, Gruzínskom, Moldavskom a Ukrajinou.

O čom by mala Radičová rokovať počas krátkeho stretnutia so svojím gréckym partnerom, zatiaľ nie je známe. Téma Grécka sa však na Slovensku najčastejšie skloňuje v súvislosti s dlhovou krízou v Európe a otázkou navýšenia eurovalu, ktorá rozdeľuje strany vládnucej koalície.
Summit Východného partnerstva organizuje Poľsko ako predsednícka krajina EÚ. Radičová sa na Slovensko vráti v piatok popoludní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok