Na cestách hrozí poľadovica, v severných okresoch vyhlásili kalamitu

TA3, TASR, SITA
9.2.2015 16:57

Snehová kalamita trápi niektoré regióny v Žilinskom kraji už tretí deň. Viaceré cestné úseky boli opäť neodhrnuté a počet nehôd tak rýchlo stúpa. Čertovica bola dokonca uzavretá pre pád lavíny. S mimoriadnou situáciou od víkendu zápasia v Oravskej Lesnej a Mútnom neďaleko Námestova. Vo viacerých mestách na severe Slovenska vyhlásili prvý kalamitný stupeň.

Na cestách hrozí poľadovica, v severných okresoch vyhlásili kalamitu
SITA

Silné sneženie najmä na severe

Pre silné sneženie a tvorbu snehových jazykov a závejov je na cestách v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Žilina, Bytča, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Rožňava a Spišská Nová Ves vyhlásený 1. kalamitný stupeň. Informuje o tom Slovenská správa ciest.

Horský priechod Súľová a cesty II/533 Gemerská Poloma - sedlo Súľová, II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú pre popadané stromy a konáre na vozovke uzavreté pre všetku dopravu.


Pre silný vietor a záveje sú tiež uzavreté cesty III/018147 Štrba - Šuňava, III/67021 Mlynica - Nová Lesná. Obchádzková cesta vedie cez Veľký Slavkov.
Cesta II/584 Srdiečko - Bystrá je zjazdná len so snehovými reťazami.

Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony horský priechod Veľké Pole, Šútovce a cesta I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a II/512 Oslany - Cerová sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako desať metrov.

Kolóny sa pre neprejazdnosť v Česku vytvárajú na ceste I/11 v obci Svrčinovec v smere Čadca - ČR.

SSC ďalej upozorňuje na zľadovatený sneh na cestách v okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec a Galanta. Na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice a na horskom priechode Šturec hrozí padanie skál na vozovku.

Tradičné problémy v hlavnom meste

Popradčania bojujú so záľahami snehu

Návalom snehu neodolal ani horský priechod Čertovica

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok