Vážne nehody na R1: Za Sereďou a pri Beladiciach sa zrazili desiatky áut

TA3 TASR
8.2.2015 14:32

Peklo na cestách. Aj tak vyzerala nedeľa z pohľadu vodičov. Silný vietor robil a ešte stále robí problémy na celom Slovensku. Na R1 sa stali dve hromadné dopravné nehody, v ktorých sa zrazilo množstvo áut. Viacero ciest je úplne neprejazdných. Polícia vyzýva vodičov, ak nemusia cestovať, nech radšej zostanú doma.

R1 uzavreli pre nehody na dvoch úsekoch

Niekoľko ľudí sa zranilo pri hromadnej nehode na rýchlostnej ceste R1, pri ktorej sa v katastri obce Pohranice zrazilo približne 30 áut. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Nitre Viliam Pánsky, do nemocnice bolo prevezených osem dospelých osôb a jedno dieťa.

"Momentálne sa odstraňujú následky nehody. Situácia na ceste je však mimoriadne zlá. Silný vietor nafúkava sneh na vozovku, kvôli čomu je v tomto úseku minimálna viditeľnosť," uviedol pre TASR Pánsky. Podľa jeho slov nebude cesta prejazdná skôr ako o dve hodiny.

V kalamite spôsobnej silným vetrom a snehom uviazlo v poškodených autách niekoľko desiatok ľudí. "Pripravili sme pre nich mikrobus a polícia pristavila aj autobus, aby sme mohli 60 až 70 ľudí previezť na Stredisko správy a údržby R1na Selenci, odkiaľ si ich potom môžu vyzdvihnúť príbuzní," povedal Pánsky.

Premávku na ceste R1 uzavreli aj za deviatym kilometrom v smere od Serede na Trnavu, kde sa zrazilo približne 20 áut. „Cesta je uzavretá od Šoporne a obchádzka je vedená smerom na výjazd Šoporňa. Žiadame vodičov aby sa riadili pokynmi príslušníkov policajného zboru,“ informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Trnave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok