Len v obvode Námestovo prekročila účasť hranicu 50 percent

TASR
8.2.2015 12:11

Obvod Námestovo bol jediným miestom, kde účasť na referende prekročila viac ako 50-percentú hranicu. Hlasovalo tu 51,82 % oprávnených voličov.

Len v obvode Námestovo prekročila účasť hranicu 50 percent
TASR

V ostatných obvodoch bola účasť podstatne nižšia. Druhý v poradí, obvod Stará Ľubovňa, mal účasť 38,1 %. Najmenej ľudí prišlo k urnám v obvode Dunajská Streda, kde bola účasť 7,64 %. Na dnešnom oficiálnom vyhlásení výsledkov referenda to uviedla predsedníčka Štatistického úradu SR Ľudmila Benkovičová.

Najvyššiu účasť zaznamenali v obci Beňadovo v obvode Námestovo, kam prišlo k referendovým urnám 86,62 % voličov. Naopak plebiscit nezaujal v obci Sútor v obvode Rimavská Sobota, kde z 327 oprávnených voličov neprišiel hlasovať nikto. Referendum nezaujalo ani na košickom Luníku IX, kde bola účasť len 0,83 %.

V niektorých obciach sa hlasovalo aj záporne

Čo sa týka hlasovania v mestách a mestských častiach, tam bola účasť 18,06 %. Obce mali účasť na úrovni 25,53 %.

Ako informovala Benkovičová, vyskytli sa aj prípady obcí, v ktorých záporné odpovede na referendové otázky prevážili tie kladné. Pri prvej otázke zaznamenali takýto prípad obci Sása v obvode Rimavská Sobota, kde "áno" odpovedalo 42,85 % a "nie" 57,14 % voličov. Pri druhej otázke takáto situácia nastala v obci Potok v obvode Rimavská Sobota, kde kladnú odpoveď zvolilo 16,66 %, zápornú 83,33 %. Pri tretej otázke v obci Omastiná voliči zakrížikovali iba odpovede "nie". V obci však hlasovali iba štyria ľudia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok