Pre Ukrajinu sa stretli Merkelová, Hollande a Putin

TASR TA3
6.2.2015 09:10

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande ukončili dnes v Moskve vyše päť hodín trvajúce rokovanie s najvyšším ruským predstaviteľom Vladimirom Putinom o situácii na Ukrajine. Výsledky rozhovorov za zatvorenými dverami zatiaľ nezverejnili, píše agentúra Reuters.

Pre Ukrajinu sa stretli Merkelová, Hollande a Putin
SITA/AP

Podľa kremeľského hovorcu Dmitrija Peskova sa lídri dohodli na pokračovaní "konštruktívnych rozhovorov", ktoré by mali viesť k podpísaniu spoločného dokumentu o realizácii dohody o prímerí, vyjednanej vlani v septembri v bieloruskom Minsku. Predpokladá sa, že lídri budú pokračovať v rozhovoroch telefonicky v nedeľu.

"Na základe návrhu nemeckej kancelárky a francúzskeho prezidenta sa teraz bude pracovať na možnom spoločnom dokumente o realizácii minských dohovorov," uviedol vo vyhlásení hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert. Merkelová a Hollande vo štvrtok absolvovali rovnako dlhé rokovanie aj s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom.

Napriek minským dohovorom medzi Kyjevom a separatistami z východnej časti Ukrajiny sa konflikt začiatkom roka opäť zosilnil. Kontaktná skupina koncom januára usporiadala v Minsku ďalšie kolo mierových rokovaní, tie však nepriniesli žiadne výsledky. Podľa OSN si konflikt od apríla 2014 vyžiadal už vyše 5000 mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok