Vynútená pauza motivovala Zdena Cháru

SITA
4.2.2015 14:48

Tím zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins má v slovenskom obrancovi Zdenovi Chárovi toho pravého kapitána. V prvej polovici základnej časti síce skúsený 37-ročný bek vynechal pre zdravotné problémy takmer dva mesiace, no po návrate sa pomaly, ale isto dostáva "do tempa".

Vynútená pauza motivovala Zdena Cháru
SITA/AP

S jeho výkonmi sa zlepšujú aj výsledky Bostonu a Bruins stúpajú v tabuľke Východnej konferencie i Atlantickej divízie nahor. Podľa analytického článku na portáli NHL.com by sa mohlo zdať, že Chárova absencia "medveďom" neuškodila, veď počas sedemtýždňovej devätnásťzápasovej pauzy najvyššieho obrancu profiligy vyhrali jedenásť duelov. Ostatných sedem stretnutí pred jeho návratom do zostavy to však boli len dve víťazstvá a ani s Chárom to na začiatku nebolo ideálne - dva body z troch súbojov. Postupne sa to však zlepšovalo a v súčasnosti už Bruins figurujú v hornej polovici poradia profiligy. "Vedel som, že hneď v prvom zápase to nebude rovnaké ako pred zranením. Teraz je to už úplne niečo iné, na ľade sa cítim dobre," priznal Chára.

Pre dvojnásobného vicemajstra sveta, držiteľa Stanleyho pohára z ročníka 2010/2011 či víťaza Norrisovej trofeje zo sezóny 2008/2009 je najdôležitejšia skutočnosť, že sa darí jeho tímu. "Mojou hlavnou úlohou a cieľom je, aby som čo najlepším výkonom dal spoluhráčom a môjmu tímu šancu na víťazstvo. Vždy, keď som na ľade, snažím sa odovzdať maximum. Stále mám čo zlepšovať, preto neplánujem poľaviť a budem na sebe tvrdo pracovať. Chcem eliminovať moje slabiny a ešte zlepšiť svoje silné stránky," povedal Chára.

Slovenský reprezentačný obranca ďalej priznal, že vynútená pauza ho motivovala k tomu, aby čo najdlhšie hral v NHL. "Ani si nedokážete predstaviť, ako veľmi mi chýbal hokej, keď som ho nemohol hrať. Milujem tento šport a túto súťaž. Je to najkvalitnejšia liga na svete, súpermi sú najlepší hráči. Mojim najväčším prianím je zostať zdravý a vyhýbať sa zraneniam," dodal skúsený bek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok