Už nemáme potrebu vyjednávať s gangsterskými Spojenými štátmi, znie z KĽDR

TASR TA3
4.2.2015 11:53

Severná Kórea dnes oznámila, že nevidí ďalšiu potrebu pre vyjednávanie so Spojenými štátmi a obvinila Washington z konšpirácií na vrhnutie režimu. KĽDR tiež pohrozila odvetným úderom všetkou svojou vojenskou mocou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Už nemáme potrebu vyjednávať s gangsterskými Spojenými štátmi, znie z KĽDR
SITA/AP

KĽDR sa pravidelne snaží zvyšovať napätie pred každoročnými spoločnými manévrami amerických a juhokórejských ozbrojených síl. Tie sa zvyčajne začínajú v marci. Tento rok Pchjongjang ponúkol pozastavenie jadrových testov, ak USA vojenské cvičenie odvolajú.

Komisia národnej obrany KĽDR oznámila, že Spojené štáty sa dostávajú blízko k "vzbĺknutiu vojny či agresie". Vláda prezidenta Baracka Obamu sa podľa nej usiluje o kolaps vládneho režimu v KĽDR. Komisiu, ktorá je najvyšším vládnym orgánom v Pchjongjangu, vedie vodca Kim Čong-un.

"Vzhľadom na to, že gangsterskí americkí imperialisti vrieskajú, že 'položia' KĽDR..., armáda a ľud KĽDRnemôže inak, než upozorniť Obamu a vládu USA, že KĽDR
nemá viac potrebu ani ochotu sedieť za rokovacím stolom so Spojenými štátmi," stojí vo vyhlásení Komisie. Pchjongjang sa podľa svojho vyhlásenia rozhodol "napísať poslednú stránku... dejín USA"

"Budú použité (menšie), precízne a diverzifikované jadrové prostriedky a pozemné, námorné, podvodné, vzdušné a kybernetické prostriedky," citovala vyhlásenie oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok