Kalifát mu popravil syna, vzal si kalašnikov a mnohonásobne sa pomstil

TA3
8.2.2015 19:51

Jednou z obetí verejnej popravy, ktorú na začiatku roka usporiadali militanti z Islamského štátu, bol aj syn šesťdesiatnika Basila Ramadana. Zúfalý otec zobral spravodlivosť do vlastných rúk. Píše o tom britský Daily Mail.

Kalifát mu popravil syna, vzal si kalašnikov a mnohonásobne sa pomstil
reprofoto Daily Mail

Verejná poprava údajných špiónov

Kalifát popravil Ramadanovho osemnásťročného syna v januári. Zábery ôsmich kľačiacich mužov, ktorých zozadu pištoľou popravujú islamisti, obleteli svet. Každú obeť, medzi nimi aj Basilovho syna Ahmada, navliekli do oranžových kombinéz a obvinili z infiltrácie a špionáže pre irackú vládu.

Verejnej poprave za denného svetla v irackom Tikríte predchádzal rozhovor s odsúdenými, ktorý zaznamenali malé mikrofóny pripnuté na oblečení. Vo videu je počuť ako Ahmada Ramadana obvinili, že podával informácie o polohe domov islamských bojovníkov.

islamisti2.jpg

Pred smrťou zabil siedmich

Podľa obvinení všetci muži konvertovali na sunnitský islam, aby sa infiltrovali do kalifátu. Ich informácie mali pomôcť presnejšiemu zamiereniu leteckých úderov Iraku proti Islamskému štátu.

Len nedávno islamisti priznali, že vďaka koaličným leteckým útokom pod velením USA sa im nepodarilo podmaniť si kľúčové sýrske mesto Kobani. V Iraku sa nálety sústreďujú na mestá Bajdží, Tal Afar, Fallúdžu a Mosul. Letci sa snažia zasiahnuť jednotky aj automobily Islamského štátu.

Otec sa po zhliadnutí popravy rozhodol pre pomstu. Vzal do rúk samopal kalašnikov a prišiel k islamistickému kontrolnému stanovisku. Začal páliť so samopalu na nič netušiacich vojakov kalifátu. Kým sa spamätali a opätovali paľbu, o život prišlo sedem z nich. Otec počas útoku zahynul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok