Taxikárom ubudnú povinnosti pri vydávaní potvrdení cestujúcim

TASR
3.2.2015 11:43

Taxikárom na Slovensku ubudnú povinnosti pri vydávaní potvrdení cestujúcim. Poslanci schválili pozmeňujúci návrh k novele zákona o spotrebiteľských úveroch a pôžičkách z dielne ministerstva financií.

Taxikárom ubudnú povinnosti pri vydávaní potvrdení cestujúcim
SITA

Nebudú povinní vyhotoviť doklad aj potvrdenie

Taxikári tak po novom pri použití virtuálnej registračnej pokladnice podľa pozmeňujúceho návrhu nebudú povinní cestujúcemu vyhotoviť a odovzdať pokladničný doklad, ak klientovi vyhotovujú už potvrdenie o zaplatenom cestovnom.

"S prihliadnutím na to, že taxislužba je povinná pri platbe od zákazníka vyhotoviť a odovzdať mu potvrdenie o zaplatenom cestovnom, ktoré je vyhotovené taxametrom spĺňajúcim požiadavky na určené meradlá, navrhuje sa, aby pri použití pokladnice zaevidovali len celkovú sumu platenej ceny a zákazníkovi nemuseli odovzdať ďalší doklad," uvádza sa v pozmeňujúcom návrhu.

Rezort chce znížiť administratívnu záťaž

Rezort financií si od tejto zmeny sľubuje najmä zníženie administratívnej záťaže. "Pri ukončení jazdy vydajú taxikári jedine bloček z pokladnice taxametra, ktorý majú u seba, a nemusia vydávať žiadne dodatočné doklady. Jedine na konci dňa potom budú musieť dať celý sumár poplatkov za jednotlivé jazdy počas dňa do denného výkazu," uviedol štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák.

Zároveň informoval, že MF SR touto zmenou reagovalo na požiadavku asociácie taxikárov. "Snažili sme sa im vyjsť v ústrety," dodal Hudák.
Ustanovenie nadobudne účinnosť od 1. apríla tohto roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok