Rumuni zadržali Draculu: Mediálny magnát Sarbu mal vplyv aj na Slovensku

TA3, TASR
3.2.2015 09:25

Rumunská protikorupčná prokuratúra zadržala mediálneho magnáta Adriana Sarbua pre podozrenie z daňových únikov a z prania špinavých peňazí v hodnote troch miliónov eur. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenie prokuratúry.

Bývalý šéf CME

Sarbu, ktorého v mediálnom prostredí nazývali aj Dracula, bol v rokoch 2009-2013 šéfom mediálnej skupiny CME, ktorá vlastní slovenskú televíziu Markíza aj českú televíziu Nova. V súčasnosti je riaditeľom rumunskej tlačovej agentúry Mediafax.

Adrian Sarbu bol v pondelok predvedený na výsluch a neskôr oficiálne zadržaný, a to predbežne na dobu 24 hodín. Pre podobné obvinenia v posledných mesiacoch zadržali už asi desať zamestnancov Mediafaxu.

Sarbu: Ide o politickú pomstu

Samotný Sarbu označuje všetky obvinenia za vykonštruované a absurdné a považuje ich za politickú pomstu zo strany premiéra Victora Pontu. Vyšetrovanie je údajne reakciou na to, že agentúra Mediafax odmietla podporiť Pontovu kandidatúru vo vlaňajších prezidentských voľbách v Rumunsku.

Podľa Sarbua sa Pontovi spojenci pokúšajú kúpiť Mediafax, ktorý je najväčšou súkromnou tlačovou agentúrou v Rumunsku. V rumunských prezidentských voľbách z novembra 2014 premiér Ponta prehral v súboji so súčasnou hlavou štátu Klausom Iohannisom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok