Košice uštedrili lekciu mladíkom z dvadsiatky formou 11 gólov

TA3, TASR
29.9.2011 19:39

HK Orange 20 - HC Košice 3:11 (0:5, 1:3, 2:3)

Košice uštedrili lekciu mladíkom z dvadsiatky formou 11 gólov

Góly: 24. Trška (Matoušek), 47. Šimčák (Hinďoš, Luža), 59. Bubela (Luža) - 2. M. Grman (Vorel, Pašek), 6. Jenčík (Mlynarovič), 10. Michel Miklík (Šeda), 13. Homer (P. Fabuš, Zálešák), 20. Dravecký (M. Novák), 27. D. Pašek ml., 28. J. Tabaček (Vorel, M. Grman), 29. P. Bartoš (Homer), 54. D. Pašek ml. (M. Nagy), 56. Homer (Pašek, M. Nagy), 58. Jenčík (J. Tabaček)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Višňovský - Smrek, Zvrškovec, 491 divákov

Zostavy:
Orange 20: Riečický (13. - 29. Šimboch) - Kurali, Macejko, Šedivý, Bagin, Luža, Trška, Nechala, Bajaník - Ihnaťo, Šimčák, Hinďoš - Bubela, Bene, Jakúbek - Matoušek, Fujerík, Lichanec - Lamper
Košice: Halász - Homer, J. Tabaček, M. Novák, Deyl, Šeda, M. Grman, M. Biro, M. Nagy - D. Pašek ml., Vorel, Michel Miklík - P. Bartoš, Zálešák, P. Fabuš - Jenčík, Mlynarovič, Dravecký - Matúš Chovan, E. Piatak, Marcel Haščák

Zápas sa začal v svižnom tempe, keď už v 2. mi hosťujúci Grman otvoril skóre po peknej akcii Vorela s Pašekom. Domáci sa ani nestihli prebrať a už inkasovali druhýkrát z hokejky Jenčíka. Vzápätí už na 0:3 z pohľadu HK Orange 20 upravil Miklík. Skóre sa opäť menilo o dve minúty, na štvorgólový rozdiel upravil Homer po akcii Fabuša so Zálešákom a domáci vystriedali brankárov. "Dvadsiatka" potom nevyužila výhodu presilovej hry a 30 sekúnd pred koncom prvej tretiny upravil na 5:0 pre Košičanov Dravecký.

V druhej časti sa obraz hry nezmenil, mladíci z Púchova sa akoby zľakli a len sa prizerali košickej efektivite. Najskôr síce domáci Trška v presilovej hre prekonal Halásza a znížil na 1:5, ale o tri minúty bolo opäť všetko ako na začiatku. V priebehu pár minút sa do streleckej listiny zapísali postupne Pašek, Tabaček a Bartoš, ktorého do samostatného nájazdu vysunul Homer. Na konci druhej tretiny svietil na ukazovateli skóre stav 1:8.

Tretia tretina nepriniesla nič nové do diania v zápase. Hral sa svižný hokej, no mladíci kopili veľa chýb. Tie pozorní košičania s chladnou hlavou trestali. Pozitívne na hre mladíkov boli využité presilovky (v III. tretine sa presadili Šimčák a Bubela), čo však výraznú zmenu v skóre neprinieslo. Po góloch Pašeka, Homera a Jenčíka si Košičania odvážajú z Púchova vysoké víťazstvo 11:3.

Hlasy:
Anton Tomko (tréner HK Orange 20): "Bol to pre nás náročný zápas. Dostali sme rýchly gól, z ktorého potom pramenili ďalšie. Moji hráči nedodržali pokyny, ktoré sme si povedali v kabíne. Proti tímu, aký majú Košice, ich môžem pochváliť za presilovky, ktoré hrali dobre a trikrát sa dokázali strelecky presadiť."

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Do dnešného zápasu sme šli s tým, aby sme dali rýchle góly. Takéto duely vedia byť nepríjemné, či už na nejaké prekvapenia alebo zranenia. Nečakane rýchlo sme dali gól, mali sme skúsenejších hráčov, takže víťazstvo je z môjho pohľadu zaslúžené."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok