Janus odchádza zo Slovana do Sparty

TASR
30.1.2015 17:05

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus opúšťa tím účastníka KHL Slovan Bratislava. Dvadsaťpäťročný gólman po vzájomnej dohode s manažmentom klubu odchádza k 31. januáru do českého extraligového klubu Sparta Praha, kde dohrá sezónu. Informovala o tom oficiálna webstránka "belasých".

Janus odchádza zo Slovana do Sparty
SITA

Tréneri Slovana tak budú mať v závere prebiehajúcej sezóny KHL k dispozícii brankárske trio Johan Backlund, Denis Godla a Samuel Baroš. "HC Slovan Bratislava ďakuje Jaroslavovi Janusovi za odvedené služby počas celého pôsobenia v Bratislave a v ďalšej kariére mu želá veľa úspechov," píše sa na internetovej stránke Slovana.

Janus nasleduje kroky českého spoluhráča Michala Vondrku, ktorý pred pár dňami takisto zamieril z Bratislavy do Sparty. V pražskom tíme doplní brankársku dvojicu Filip Novotný a Jan Lukáš. Sparťania pôvodne počítali, že jednotkou medzi žrďami bude iný Slovák Rastislav Staňa, ten však pre problémy so srdcom musel sezónu predčasne ukončiť.

Hrdina juniorských MS 2009 v Ottawe pôsobil v Slovane necelé tri sezóny, v najlepšej forme ho zastihol hneď úvodný ročník KHL v Bratislave (2012/2013), keď sa výraznou mierou podieľal na postupe tímu do play off. V aktuálnej sezóne odchytal 25 zápasov, v ktorých dosiahol šesť víťazstiev, mal úspešnosť zákrokov 89,1 percenta a priemer 3,01 inkasovaného gólu na zápas. Hráč i jeho agent sa s vedením klubu zhodli, že zmena prostredia a nová motivácia môžu Janusovi prospieť a pomôcť stabilizovať jeho výkonnosť, aby s ním v prípade záujmu opäť mohli rátať reprezentační tréneri pri zostavovaní výberov Slovenska.

Janus sa dohodol so Spartou na spolupráci do konca sezóny, k tímu sa pripojí v sobotu po prílete z Helsínk, kde bol so Slovanom. "Som veľmi nadšený, že o mňa Sparta prejavila záujem. Do Prahy sa veľmi teším, je to krásne mesto a Sparta je pre mňa jednoznačne najslávnejší český klub s obrovskou tradíciou a históriou. Pre mňa bude cťou chytať za taký klub a cítim veľkú motiváciu a výzvu pomôcť mu k úspechu v dobre rozbehnutej sezóne," povedal Janus pre iDnes.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok