Gáborík asistoval v súboji proti Hossovi

SITA, nhl.com
29.1.2015 07:47

Marián Gáborík prispel asistenciou k víťazstvu hokejistov Los Angeles 4:3 nad Chicagom v stredajšom stretnutí NHL. Útočník Chicaga Marián Hossa nebodoval a zaznamenal dva mínusové body. Kings rozhodli o triumfe dvoma gólmi v závere. V 54. minúte vyrovnal na 3:3 Tyler Toffoli, o tri minúty nato rozhodol obranca Jake Muzzin. Dva góly vsietil Jeff Carter, na druhý mu prihral Gáborík, Kings tak zastavili čiernu sériu štyroch prehier.

Gáborík asistoval v súboji proti Hossovi
SITA/AP

Zo slovenských hokejistov sa predstavil aj Richard Pánik, no odohral len necelých sedem minút a jeho Toronto prehralo po samostatných nájazdoch s New Jersey 1:2. Maple Leafs výmena trénera veľmi nepomohla a prehrali siedmy duel po sebe. "Mali sme dostatok šancí, ale nepremenili sme ich," povedal tréner Peter Horachek, ktorý na začiatku januára nahradil Randyho Carlyla.

Dva góly Alexandra Ovečkina rozhodli o triumfe Washingtonu 4:0 nad Pittsburghom, ktorému nepomohol ani návrat Sidneyho Crosbyho po zranení do zostavy. Kým Ovečkin sa dostal 28. a 29. gólom na čelo tabuľky strelcov, Crosby zažil svoj najhorší zápas na vhadzovaniach v kariére v NHL. Vyhral len sedem z 24 buly s percentuálnou úspešnosťou 29,2. "Niekedy idú puky inou cestou, ako si želáte," poznamenal Crosby. Jeho tím prehral piaty z ostatných šiestich zápasov, kapitán Penguins nebodoval ani raz v posledných troch.

Výsledky:

New Jersey - Toronto 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 58. Larsson (Havlát, Eliáš), rozhodujúci sam. nájazd Josefson - 52. Van Riemsdyk (Bozak, Clarkson)
Richard Pánik (Toronto) odohral 6:29

Washington - Pittsburgh 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 5. Ovečkin (Alzner, Nicklas Bäckström), 38. Ovečkin (Green, Nicklas Bäckström), 52. Fehr (Laich, Orpik), 53. Green (Kuznecov, Johansson)

Los Angeles - Chicago 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Góly: 9. J. Carter (McNabb, Toffoli), 22. J. Carter (Kopitar, GÁBORÍK), 54. Toffoli (King, J. Carter), 57. Muzzin (Kopitar) - 2. P. Kane (Rundblad, Sharp), 12. Sharp (P. Kane, Keith), 43. Shaw (Teravainen)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok