Berdych konečne zdolal Nadala, Rusko bude mať finalistku

SITA TA3
27.1.2015 07:25

Český tenista Tomáš Berdych a Rusky Maria Šarapovová a Jekaterina Makarovová sa stali prvými troma semifinalistami dvojhry mužov a žien na melbournských grandslamových Australian Open.

Berdych konečne zdolal Nadala, Rusko bude mať finalistku
SITA/AP

V utorok je ešte na programe štvrťfinále medzi Britom Andym Murraym a domácim Nickom Kyrgiosom, ďalšie štyri duely v tejto fáze vrátane súboja Slovenky Dominiky Cibulkovej s americkou líderkou svetového rebríčka Serenou Williamsovou prídu na rad v stredu.

Berdych prekonal miestneho šampióna spred šiestich rokov Nadala po sérii 17 nezdarov. Ak by inkasoval 18. prehru s týmto rivalom v rade, bol by to nový negatívny rekord tzv. otvorenej éry. Český finalista Wimbledonu 2010 Berdych však triumfoval až zarážajúco ľahko 6:2, 6:0, 7:6 (5). V bilancii znížil na 4:18, o rok mladšieho ľavorukého Malorčana prekonal premiérovo od jesene 2006, keď sa mu to podarilo v Madride ešte na tvrdom povrchu v hale namiesto terajšej jarnej antuky. Dvadsaťdeväťročný zverenec Daniho Vallverduho Berdych bol medzi najlepšou štvorkou na južnej pologuli aj vlani.

Víťazka medzinárodných otvorených majstrovstiev Austrálie 2008 Šarapovová si poradila s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou presvedčivo 6:3, 6:2. Ďalšia členka "zbornej" Makarovová vyradila favorizovanú Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 6:0. O jedno kolo zlepšila svoje melbournské maximum zo sezón 2012 a 2013. V oboch spomenutých prípadoch prehrala vo štvrťfinále práve so Šarapovovou. S 27-ročnou dvojkou hodnotenia má štatistiku 0:5. Dvadsaťšesťročná ľavoruká univerzálka Makarovová, 11. v singlovom renkingu, bola na Majors v najlepšej štvorke už vlani na newyorských US Open.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok