Súboj najlepšieho útoku a najhoršej obrany pre Nitru

TA3 TASR SITA
25.1.2015 21:10

V súboji najlepšieho útoku a najhoršej obrany doterajšieho priebehu Tipsport extraligy sa presadil podľa očakávania favorit, Nitra si v 44. kole poradila s HK 36 Skalica 2:1. Tím spod Zobora vrátil Záhorákom prehru z konca kalendárneho roka 2014.

HK Nitra - HK 36 Hant Skalica 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 15. H. Ručkay (Nádašdi, Stümpel), 40. Mráz (J. Ručkay, Štefanka) - 48. Brendl (Bezúch, Krejčiřík). Rozhodovali: Lokšík - M. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 0:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2633 divákov

V 44. kole hokejovej extraligy sa v Nitre predstavila aktuálne posledná Skalica. Vedenia sa ujali v 15. minúte domáci, v presilovej hre si niekoľkokrát vymenili puk v útočnom pásme a Henrich Ručkay vymietol pavučinu v pravom hornom rohu hosťujúcej bránky. V závere prvej tretiny mali hostia veľkú príležitosť na vyrovnanie, traja sa ocitli pred Valentom, ale ten im spolu Dušanom Milom nedovolil rozvlniť sieť.

Druhá tretina sa hrala prevažne pred brankárom hostí Lipovským, no v jej polovici sa dostal do brejku hosťujúci Chylo, Valenta ale neprekonal. Nitrania mali čistých gólových možností hneď niekoľko, no vyšla im až tá posledná, 43 sekúnd pred sirénou na 2:0 zvýšil Richard Mráz.

V tretej časti stretnutia dosiahli hostia kontaktný gól, spoza pravého kruhu napriahol Brendl a prestrelil Valenta. Ďalší gól i napriek hre bez brankára zo strany hostí už nepadol a domáci vyhrali tesne 2:1. Nitra odohrala stretnutie bez jediného vylúčeného hráča.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Bol to zápas o brankároch, ktorí sa vyznamenali a držali tesný výsledok. V závere sme museli prikladať veľký dôraz na defenzívu a vďaka tomu sme to dotiahli do trojbodového konca."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Chceli sme čo najdlhšie udržať bezgólový stav, no v druhej tretine sme inkasovali. V tretej sa nám podarilo konečne po dlhšom čase skórovať, v závere sme sa snažili, no nedostali sme sa ani k hry bez brankára. Výsledok je prijateľný, ale nič pre nás nerieši."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok