Žampa nepostúpil do 2. kola slalomu, vedie Hirscher

TASR
25.1.2015 11:48

Slovenský lyžiar Adam Žampa nepostúpil do 2. kola slalomu Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli. Po prvom medzičase nezvládol profilovo náročný úsek so zradným zlomom, vyhodilo ho to mimo stopy a hoci sa ešte "zmestil" do ďalšej bránky, stratil čas i potrebný rytmus do konca jazdy.

Žampa nepostúpil do 2. kola slalomu, vedie Hirscher
SITA/AP

Žampa došiel do cieľa so štartovým číslom 30 na priebežnej 27. priečke, teda vtedy poslednej, lebo niektorých súperov neklasifikovali. Veľmi rýchlo ho však z postupujúcej 30-ky vytlačili a svoj reparát môže zložiť v slalomovej i celoseriálovej generálke na MS, ktorá bude už tradične v utorňajšom nočnom slalome v Schladmingu.

V 1. kole si najlepšie vyhliadky na celkový úspech spravil favorizovaný Rakúšan Marcel Hirscher, ale iba o 19 stotín pred Rusom Alexandrom Chorošilovom. Obaja borci išli súťaž osobitnej kategórie, hoci obaja sa s náročným kurzom vyrovnali úplne rozdielne. Hirscher riskoval a svoju úzku stopu viedol priamo aj do bránok v prechodpových úsekoch, kde bolo treba viac hraniť. Hoci Ganslernhanf nepatrí medzí strmé trate, miestami to u Rakúšana vyzeralo na vypadnutie, ale rutinérsky to zvládol aj v uzavretejších líniách. Najmä v druhej časti kurzu bolo treba držať "krivý" rytmus s dôrazom na spodnú ľavú lyžu a na naklonenom svahu to išlo najlepšie Chorošilovovi. Ten stavil na precíznosť techniky a stratégiu plynulých oblúkov a zo všetkých lyžiarov na štarte vyzeral v hustých bránkach najpresvedčivejšie a maximálne prirodzene.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok