Slovensko na Svetovom pohári definitívne iba vo výbere Európy

TASR
24.1.2015 20:20

Slovenskí hokejisti sa na Svetovom pohári 2016 definitívne predstavia iba vo výbere Európy. Vynovený formát prestížneho podujatia predstavili v sobotu komisár zámorskej NHL Gary Bettman a výkonný riaditeľ Hráčskej asociácie NHL Donald Fehr.

Slovensko na Svetovom pohári definitívne iba vo výbere Európy
SITA/AP

Na turnaji sa zúčastní osem mužstiev. Svoje tímy postavia veľmoci Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko a Česko. Siedmym štartujúcim bude spoločný výber Európy, kde by sa okrem Slovákov mali predstaviť aj reprezentanti Nemecka, Švajčiarska, Slovinska, Lotyšska či Dánska. Osmičku doplní severoamerický výber hráčov do 23 rokov.

"Samozrejme, keby to bolo pred 10 rokmi, to by bolo iné, vtedy sme mali v profilige veľa hráčov. Teraz je v NHL asi 12 Slovákov, to je na kompletné mužstvo málo. Ja som nápadu o spoločnom tíme otvorený. Bude super zahrať si s hráčmi iných krajín," povedal slovenský brankár Jaroslav Halák pre denník USA Today.

Formát podujatia predstavili pred nedeľňajším Zápasom hviezd v Columbuse. Turnaj, ktorý sa predtým volal Kanadský pohár, sa uskutoční po siedmy raz v histórii. Päťkrát ho vyhrala Kanada, naposledy sa konal v roku 2004.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok