Britskí tajní urobia z detí špiónov pred televíznymi kamerami

TA3
25.1.2015 09:50

Britská tajná služba MI5 chce získať nových spojencov. Prostredníctvom detskej relácie Blue Peter z dielne BBC odovzdá deťom zručnosti špiónov.

Britskí tajní urobia z detí špiónov pred televíznymi kamerami
ČTK/AP

Cieľom je tajná základňa

BBC podrobí záujemcov prísnemu výberovému konaniu s psychickými aj fyzickými testami. V rámci programu prvýkrát preniknú televízne kamery do tajných priestorov riaditeľstva MI5. Najprv sa vyberie osem detí o veku 8 až 14 rokov a po testoch a hodnotení porotcov sa tri z nich dostanú na tajnú základňu.

Jedným z porotcov v súťaži sa stal spisovateľ Anthony Horowitz, ktorý sa preslávil hlavne sériou románov o detskom agentovi tajných služieb Alexovi Riderovi. "Deti, tak ako aj ja, sú fascinované svetom špiónov a tajných informácií. Som nadšený, že som bol pozvaný, aby som sa pripojil. Bude to skutočné dobrodružstvo."

Tajní dostávajú detské listy

Ako vysvetlil editor programu Ewan Vinnicombe pre Telegraph, ide o výzvu aj pre televíziu. "Neustále hľadáme nové spôsoby, ako pomôcť deťom pochopiť svet okolo seba a zároveň to spojiť s našim obsahom.“

Na druhej strane britská tajná služba MI5 priznala, že často dostáva listy detí, ktoré sa pýtajú, ako sa stať tajným agentom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok