Stromková získala na MS bronz v akrobatickom lyžovaní

SITA TA3
21.1.2015 15:36

Slovenská reprezentantka Zuzana Stromková dosiahla na majstrovstvách sveta v akrobatickom lyžovaní v rakúskom Kreischbergu životný úspech, keď v disciplíne slopestyle získala bronzovú medailu.

Stromková získala na MS bronz v akrobatickom lyžovaní
TASR

Potvrdila pozíciu z kvalifikácie

Dvadsaťštyriročná Liptáčka vo finále potvrdila svoju pozíciu z utorkovej kvalifikácie, v ktorej bola tiež tretia. Zlato si v stredu vyjazdila Lisa Zimmermannová z Nemecka a striebro Britka Katie Summerhayesová, obe skončili pred Stromkovou aj v kvalifikácii.

V prvej jazde previedla Stromková jazdu "na istotu" a so ziskom 69,20 bodu figurovala po nej na 3. mieste. V druhej svoj výkon zlepšila, so 77,60 bodmi, bola aj priebežnou líderkou, no pred posledným kolom klesla opäť na 3. pozíciu. V záverečnej jazde už nedokázala poskočiť na vyššiu priečku.

Zlepšila osobné maximum

Dvadsiata z olympijského slopestylu v Soči 2014 si zlepšila osobné maximum z predchádzajúceho svetového šampionátu, keď v nórskom stredisku Voss-Myrkdalen skončila v roku 2013 šestnásta.

V Kreischbergu sa v stredu Slovákom darilo, v slopestyle snoubordistiek si rovnako bronz vybojovala Klaudia Medlová

Majstrovstvá sveta v akrobatickom lyžovaní - Kreischberg (Rak.) - utorok:

SLOPESTYLE
Ženy - finále: 1. Lisa Zimmermannová (Nem.) 85,80, 2. Katie Summerhayesová (V. Brit.) 82,80, 3. Zuzana Stromková (SR) 77,60, 4. Vilde Johansenová (Nór.) 76,00, 5. Silvia Bertagnová (Tal.) 73,20, 6. Juki Cubotová (Kan.) - neštartovala

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok