Druhá etapa TDU pre Lobata, preteky už bez Kolářa

SITA TA3
21.1.2015 15:25

Španiel Juan José Lobato Del Valle si došpurtoval po víťazstvo v druhej etape cyklistických pretekov seriálu WorldTour Tour Down Under, ktorá viedla z Unley do Stirlingu a merala 150 km.

Druhá etapa TDU pre Lobata, preteky už bez Kolářa
SITA

Jazdec tímu Movistar v záverečnom súboji prekonal Juhoafričana Daryla Impeyho, tretí skončil tímový kolega a krajan víťaza Gorka Izagirre Insausti. Austrálsky líder celkovej klasifikácie Jack Bobridge prišiel do cieľa v pelotóne a udržal si vedúcu pozíciu. Lobato sa posunul na druhé miesto, tretí je Holanďan v službách Astany Lieuwe Westra.

"Bol to pre mňa náročný záver, ale zvládol som ho a vydržal až na pásku. Pre tím je to dôležité víťazstvo. Pravidelne sem chodíme s dobrým družstvom a darí sa nám. Nová sezóna sa nemohla začať lepšie," povedal Lobato.

Martin Velits z Etixx - Quick-Stepu dorazil do cieľa 52 sekúnd po víťazovi na 65. mieste a celkovo je 63., za Bobridgeom zaostáva 1:05 min. Druhý Slovák na štarte pretekov Daniel Kolář už nefiguruje v klasifikácii, v uplynulých dňoch ho trápila choroba a etapu nedokončil. 

Výsledky - cyklistické preteky Tour Down Under:
2. etapa (Unley - Stirling, 150 km): 1. Juan José Lobato (Šp.) Movistar 3:42:24 h, 2. Daryl Impey (JAR) Orica GreenEdge, 3. Gorka Izagirre Insausti (Šp.) Movistar, 4. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin, 5. Cadel Evans (Aus.) BMC Racing, 6. Luis León Sánchez Gil (Šp.) Astana - všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 65. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +52 s, Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxo nedokončil 

Poradie po druhej etape: 1. Jack Bobridge (Aus.) UniSA-Australia 6:41:55 h, 2. Juan José Lobato (Šp.) Movistar +3 s, 3. Lieuwe Westra (Hol.) Astana +4, 4. Daryl Impey (JAR) Orica GreenEdge +7, 5. Gorka Izagirre Insausti (Šp.) Movistar +9, 6. Niccoló Bonifazio (Tal.) Lampre-Merida +13, ... 63. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +1:05 min

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok