Slovan v prestrelke nestačil na Minsk, rozhodli úvody tretín

SITA TA3
20.1.2015 22:04

Hráči Slovana Bratislava neuspeli v utorkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), tímu Dinamo Minsk podľahli 4:6. "Belasí" museli neustále doťahovať náskok súpera, no chybami v defenzíve a nepresnosťami v rozohrávke sa pripravili o šancu bodovať.

Slovan v prestrelke nestačil na Minsk, rozhodli úvody tretín
SITA/AP

Na prvé dva góly hostí ešte Slovan odpovedal presnými zásahmi L. Hudáčka a Jegliča, L. Nagy potom znižoval na 3:4 a Tičar na 4:5. V závere už Bratislavčania nemali dostatok síl ani na skorigovanie výsledku.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 49 duelov dovedna 57 bodov so skóre 114:140, Dinamo Minsk nazbieralo o 30 bodov viac. Po štvrtku strácajú Bratislavčania na 8. priečku znamenajúcu prienik do play-off sedem bodov.

V utorok odohral Slovan tretí domáci duel za sebou, nezískal v nich ani bod. Vo štvrtok 22. januára ukončí sériu súbojov pred vlastnými fanúšikmi, keď o 19.00 h privíta Atlant Mytišči. 

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Góly: 17. L. Hudáček (L. Nagy), 20. Jeglič (Netík, Tičar), 37. L. Nagy (Murley, L. Hudáček), 47. Tičar (Barker) - 3. Razvadovskij (Krajíček), 15. Ellison (Vesce, Linglet), 26. Szczechura (Bailen), 35. Ellison (Cheechoo, Bailen), 42. Krajíček (Szczechura), 48. Stepanov (Linglet) 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Bondar - Meňšich, Fatejev (všetci Rus.), 7856 divákov 

Zostavy:
Slovan: Godla - Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik - A. Šťastný, Surový, Ölvecký - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, P. White, M. Lunter 
Minsk: Taylor - Goroško, Krajíček, Bailen, Nogočiov, Lisovec, Švarný, Kaznadej - Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj - Vesce, Ellison, Linglet - Gavrus, Kulakov, Meleško - Stepanov, Kitarov, Razvadovskij 

Slovan v domácom súboji nezačal dobre a už od 3. min prehrával - Razvadovskij unikol po pravej strane a ľahkou strelou nechytal Godlu "na hruškách". Druhý presný zásah Dinama Minsk pridal v 15. min Ellison, ktorý z prvej zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Situáciu pre "belasých" mohol vzápätí skomplikovať Szczechura, ale v úniku trafil iba do žŕdky. Slovan potom využil dve presilovky - v prvej L. Hudáček doklepol za Taylora svoju odrazenú strelu a v druhej Jeglič po samostatnej práci našiel voľný priestor v bránke hostí.

V druhej časti sa hokejisti Dinama Minsk opäť dostali do dvojgólového vedenia. Najprv Szczechura v 26. min prestrelil z prvej Godlu a následne Ellison v presilovke prekonal domáceho gólmana strelou spomedzi kruhov. Za Slovan skorigoval opäť v početnej výhode L. Nagy, ktorý bol na konci kombinácie s Murleym a L: Hudáčkom - 3:4.

Hneď na začiatku III. tretiny po chybe domácej defenzívy pridal piaty gól hostí obranca Krajíček delovkou z ľavého kruhu. Tičar síce vzápätí znížil, no o 47 sekúnd neskôr Stepanov opäť prekonal z pravej strany Godlu a bolo 4:6. V závere stretnutia už Slovan nemal dostatok síl ani na skorigovanie výsledku, najväčšiu šancu mal v 55. min L. Nagy. Na gól domácim nepomohla ani hra bez brankára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok